Klaver Bloembollen:

"Dit is een tulp die de toekomst aankan"

De tulp ‘Santé’ van Klaver Bloembollen wint dit jaar de Interpolis Tulpenprijs. Arjon Klaver ontving de prijs vrijdagmiddag 17 februari op de vakshow bij Vertify in Zwaagdijk-Oost uit handen van sectormanager Erik van Ophoven van Interpolis.

Juryvoorzitter Yorick van Leeuwen spreekt lovend over ‘Santé’,  de winnende inzending van het Spanbroeker bloembollenbedrijf. “Het is een mooie randtulp, een zware plant met een mooie poot, blad, bloemverhouding. Het is dus een mooie, strakke tulp. In het plukstadium zit de knop nog aantrekkelijk in het kruid, toont wel wat kleur en de verwerking is goed door het mooie, strakke blad. Met 22 kasdagen draait deze tulp goed mee.”   

Arjon Klaver nam op het podium de honneurs waar voor de mede-directieleden René en Tim Klaver. “Dit is een tulp die de toekomst aankan, we werken voor de komende 20, 30 jaar” Santé heeft volgens Klaver goede teelteigenschappen. “Sterk tegen ziek en zeer. Maar als ik nog een keer op het podium kom, hebben we nóg sterkere tulpen.” Klaver vindt Santé ook fraai om te zien. “Santé laat toch mooi haar gezicht zien en de naam is fantastisch! Daar kun je op toasten, toch?”

‘Hashtag’ van Hobaho-kwekersvereniging Double Future sleept de tweede positie in de wacht. Van Leeuwen: “Deze ‘Hashtag’ is een lilaroze tulp met mooie knoppresentatie en het is een mooie gelijkmatige bak. Met 17, 18 kasdagen is het een vlotte broeier.”
De derde plaats is voor ‘China Girl’ van de coöperatieve vereniging Tuliko. Volgens de jury is het een zware tulp met een mooie poot, blad, bloemverhouding. “En de kleurstelling in het plukstadium is ook goed. Een aanwinst voor het zwaardere segment en met 19 kasdagen is het een vlotte broeitulp.”

De Vaktentoonstelling staat dit jaar in het teken van carnaval. Daarom dit jaar geen Interpolis Tulpen Top 10, maar een Top 11.  Bij de opening van de Vaktentoonstelling kreeg voorzitter Niels Kreuk uit handen van waarnemend burgemeester Frank Streng de sleutel overhandigd. Met als voorwaarde dat Kreuk met ‘zijn’ tentoonstelling innovatie uit zou dragen. Die innovatie, samen met het vakmanschap en de constante aandacht voor kwaliteit, dat is waarom Interpolis trots is op deze sector en haar ondernemers. Ze feliciteren Klaver Bloembollen met deze prachtige prestatie!

Bron: Interpolis 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.