"De toekomst van de glastuinbouw is al begonnen"

Zijn eigen teeltbedrijf wordt al twee jaar verhuurd, maar dat heeft de betrokkenheid van voorzitter Cees Ruhé bij de glastuinbouw in de provincies Drenthe en Groningen niet verminderd, in tegendeel. Hij weet precies hoe de vlag erbij hangt in zijn regio, zo blijkt uit een interview met Glastuinbouw Nederland.

"Het zal duidelijk zijn dat de energiecrisis nog steeds veel impact heeft op een groot aantal bedrijven. Maar de verschillen zijn groot. Het is nu een relatief gunstige tijd voor de strategische ondernemers. Bedrijven moeten volop bezig zijn met de toekomst, want die is voor de glastuinbouw al lang begonnen."
 
Zijn leeftijd maakt dat Cees Ruhé het eigen bedrijf niet mist, al noemt hij zelfstandig ondernemen een van de leukste activiteiten. Als verhuurder zorgt hij er uiteraard wel voor dat zijn bedrijf er netjes uit blijft zien. “Ik verhuur mijn kas aan een collega met een koude teelt potplanten. De impact van de energieprijzen is voor hem daardoor beperkt. Maar ik ben als zzp’er nog drie dagen per week actief, onder andere op het bedrijf van zamioculcas-teler André van Winden. Daar zie ik wel degelijk van dichtbij wat de impact is.”

Ook dankzij zijn inzet voor de promotiegroep tuinbouw in Zuidoost-Drenthe, voor de gebiedsvisie Energie van Glastuinbouw Nederland en – niet te vergeten – zijn functie van regiovoorzitter in het noordoosten, zit Cees Ruhé nog dichtbij de praktijk. “Daar komen mijn contacten als directeur van Gietwater Erica en voorzitter van de Promotiegroep Glastuinbouw Emmen nog bij. Ik krijg dus nog vrijwel dagelijks belangrijke signalen van ondernemers.”

Lees hier verder bij Glastuinbouw Nederland.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.