Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste diploma’s brancheopleiding uitgereikt

Afgelopen maandag zijn de eerste diploma’s uitgereikt vanuit de Talentboom Brancheopleiding Boomkwekerij. Acht deelnemers hebben de opleiding in Boskoop met goed gevolg afgerond.

De uitreiking vond plaats op Natuurtuin ‘De Veenmol’ in Boskoop, door scholingsconsulent Mariëlle Gooijaers van Talentboom. Docent Peet Stolwijk van Yuverta Boskoop gaf een korte terugblik op het verloop van de brancheopleiding in Boskoop. Ook Jan van Leeuwen (LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen), Claudia Chi (Yuverta LLO) en Jan de Bruijn (Greenport Boskoop) voerden kort het woord.

Naast de geslaagden en hun familie waren er ook diverse bedrijven en andere belanghebbenden aanwezig. Al met al een mooie avond met een feestelijk tintje die afgesloten werd met een hapje en een drankje.

Vakgerichte opleiding
De brancheopleiding is in het najaar van 2021 gestart. Het traject is opgezet door Talentboom op initiatief van de werkgeverscommissie van de LTO Vakgroep, Koninklijke Anthos, FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen in samenwerking met het bedrijfsleven en de onderwijsinstellingen Yuverta, Curio en Zone.college.

De opleiding is bedoeld voor mensen die zich willen laten omscholen naar een baan in de boomkwekerij, zich verder willen ontwikkelen of meer willen weten over een bepaald onderwerp. De opleiding is vakgericht (geen Nederlands, rekenen en burgerschap) en duurt 40 dagdelen met maximaal 3 x per jaar een praktijkdag. De opleiding is modulair opgebouwd en bestaat uit 5 modules. Hierdoor is het ook mogelijk om 1 module te volgen en hiervoor een deelcertificaat te halen.

De lessen worden gegeven door de vakdocenten van de AOC’s in combinatie met specialisten uit de sector. De opleiding start op diverse plaatsen in het land.

Bron: LTO Nederland

Publicatiedatum: