De Groene Tulp: "Een mooi voorbeeld van samenwerken aan verduurzaming binnen de bollensector"

‘De Groene Tulp’ is een mooi voorbeeld van samenwerken aan verduurzaming binnen de bollensector. Volgens projectleider Michel Jansen is één van de belangrijke uitgangspunten daarbij: Hoe worden we als sector minder afhankelijk van chemische producten?

De Groene Tulp geeft handvatten hoe het anders kan en daar ligt een wetenschappelijke onderbouwing aan ten grondslag. Om de kennis en toepassing dichter bij de ondernemer te brengen is aanvullend de Pilot ‘Tulp en bijgoed’ gestart. Artemis is mede trekker van deze bollenpilot en dit is een mooie gelegenheid om een breed scala aan kennis en producten aan te bieden die de tulpentelers kan helpen om te komen tot een weerbare teelt. Het gaat daarbij om een systeemaanpak, waarbij ingezet wordt op quick wins. De focus binnen de pilots is gericht op effectieve aanpak van Fusarium, Rhizoctonia (Bolontsmetting), Tulpengalmijt, Botrytis en komend seizoen ook virus.

Meer informatie kunt u hier vinden.

In bijgaande brochure kunt u alle achtergrondinformatie vinden van de ontwikkelingen binnen de ‘De Groene Tulp’. Op pagina 32 en 33 specifiek de inbreng vanuit Artemis. De kracht van ‘De Groene Tulp’ is de samenwerking tussen telers en deelnemende partners die verduurzaming omarmen en uitdragen. Met de kennis en ervaringen hieruit gaat de tulpenteelt een groene toekomst tegemoet.

bron: Artemis


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.