op bijzonder waterrijke locatie

Tweede generatie boomkwekerij laat nieuwe kas bouwen

Op de Zuidkade in Boskoop is momenteel een Venlo Foliekas van AgrowSer – VDH Foliekassen in aanbouw, op een bijzonder waterrijke omgeving. Het gaat om nieuwbouw voor boomkwekerij Robert Rijnbeek.

Het Boskoops gebied kenmerkt zich door de vele sloten en vaarten, zo ook op deze locatie. Het perceel is aan 3 zijden omsloten door brede sloten. Om het perceel zo optimaal mogelijk te benutten wordt de kas op de rand van de sloten gebouwd. De veengrond in Boskoop noodzaakt het onderheien van de fundatie, met houten palen van ruim 10 meter lang tot op de vaste zandlaag.

Uitvoering, UV-licht & Ventilatie capaciteit
De kas is bedekt met een diffuse, UV-Open folie, wat een positief effect heeft op de kwaliteit van de boomkwekerijproducten. De diffuse folie zorgt ervoor dat het licht verspreid binnenvalt, diep in het gewas doordringt, wat bijdraagt aan een optimale fotosynthese. De doorlatendheid van uv-licht zorgt ervoor dat het gewas sterk en compact groeit, een mooie, volle kleur krijgt, en minder vatbaar is voor (schimmel)ziekten. Dit in combinatie met de doorlopende gootluchting op alle kappen, geeft een zeer grote ventilatiecapaciteit, staat garant voor teeltomstandigheden die een buitenklimaat benaderen, maar toch de benodigde bescherming tegen weersextremen biedt.   

Boomkwekerij Robert Rijnbeek
Boomkwekerij Robert Rijnbeek richt zich op de teelt van Betula (berk), Forsythia, Hamamelis, Magnolia, Prunus en Sarcococca. De broers John en Erik Rijnbeek staan vanaf 2014 aan het roer van Boomkwekerij Robert Rijnbeek.

Langdurige samenwerking
De samenwerking tussen Boomkwekerij Robert Rijnbeek & AgrowSer – VDH Foliekassen gaat reeds terug naar 2003, toen de eerste VDH Venlo Foliekas gebouwd werd aan de Zuidwijk in Boskoop. Nu bijna 20 jaar later klopt de tweede generatie ook bij de kassenbouwer aan. Johan van Tuijl: "De ventilatiecapaciteit en de diffuse UV-open folie zijn ideaal voor boomkwekerijgewassen."

Voor meer informatie:
AgrowSer BV / VDH Foliekassen BV
Coenecoop 450
2741 PR Waddinxveen
+31(0)182 611 107 / +31 (0)172 235 890
info@foliekassen.com 
www.foliekassen.com 


Boomkwekerij Robert Rijbeek
Zuidwijk 27
2771 CB Boskoop
+31 (0) 172 213 887
info@robertrijnbeek.nl 
www.robertrijnbeek.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.