Klokomzet Veiling Rhein-Maas in aanloop Valentijsdag gelijk met vorig jaar

Veiling Rhein-Maas kan, ondanks uitdagende omstandigheden – kostenstijgingen, energiecrisis en oorlog in Oekraïne – terugkijken op een over het geheel genomen goede Valentijnsdag 2023. De totale omzet op de veilingklok lag op het niveau van vorig jaar, met een groter totaalvolume in het snijbloemensegment en een iets lager prijsniveau dan in 2022. Er was een goede constante verkoop op alle veilingdagen vóór Valentijnsdag, met een focus op snijbloemen. Naast de veilingklok bleven de digitale inkoopkanalen zeer populair. Zo was er een hoge mate van aanwezigheid van klanten, zowel op de tribune in de afmijnzaal ter plaatse als bij Kopen-Op-Afstand en klokvoorverkoop.

Snijbloemen en potplanten in rode en roze tinten
In het snijbloemensegment waren rozen, tulpen, gerbera's/germini’s en boeketten bijzonder populaire producten in de week voor Valentijnsdag. Het prijsniveau voor snijbloemen lag op een constant, stabiel goed niveau. Klanten van de marktplaats meldden dat hun verkoop aan eindgebruikers ook tevredenstellend was. In het potplantensegment was er veel vraag naar schalen en arrangementen. Hier waren het prijsniveau en de aangevoerde hoeveelheden vergelijkbaar met het voorgaande jaar.
Over het algemeen werden voor Valentijnsdag steeds meer producten in het rode en roze kleurenspectrum gekocht. Verreweg de sterkste verkoopdag voor Valentijnsdag dit jaar was maandag 13 februari 2023, zowel voor potplanten als voor snijbloemen.

bron: Veiling Rhein-Maas


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.