Kleur bekennen met hortensia op Negenmaandenbeurs

In Amsterdam is woensdag de Negenmaandenbeurs van start gegaan waar aanstaande en kersverse ouders zich kunnen laten inspireren en informeren over zwangerschap en ouderschap. Onder meer verloskundigen, lactatiekundigen, gynaecologen, dermatologen, slaapcoaches en financieel experts geven masterclasses op uiteenlopende gebieden.

Opvallend zijn de wanden vol met hortensia’s. Aanstaande ouders poseren er trots om het gender te onthullen: roze voor een meisje, blauw voor een jongen. Ouders die het gender liever neutraal of geheim houden, poseren voor de witte hortensiawand.

Gender reveal party’s is een trend die uit de Verenigde Staten is komen overwaaien en ook in Nederland aan populariteit wint. De Negenmaandenbeurs is het grootste consumentenevenement op gebied van zwangerschap en baby’s en wordt tot en met zaterdag 18 februari in de RAI gehouden.

De hortensiawand is een initiatief van Hydrangea World, het kwekerscollectief van Nederlandse hortensiakwekers. De kamerhortensia is door zijn ronde zachte bollen in pasteltinten een steeds meer gewilde kamerplant.

Florian Seyd en Ueli Signer van The Wunderkammer hebben de bloemenwanden gerealiseerd en gebruikten daarvoor 360 kamerhortensia’s. Het bloeiseizoen van deze kamerplant begint in februari, terwijl tuinhortensia’s vanaf (half) mei gaan bloeien.

Fotocredit: Hydrangeaworld/VidiPhoto


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.