Integratie van WinTree met Garden Connect zorgt voor efficiënte online oplossingen

Garden Connect en TSD IT, ontwikkelaar van WinTree, hebben met succes een systeemintegratie gerealiseerd. Hierdoor kunnen handelsbedrijven in de sierteelt met gemak orders online afhandelen wat tijd en geld bespaart. De integratie verloopt volledig via de API van WinTree zodat een goede overdracht van product-, order-, en klantinformatie gegarandeerd is. 

In 2022 hebben TSD IT en Garden Connect de eerste webshops gerealiseerd.

Uitgaan van eigen kracht
Garden Connect heeft inmiddels meer dan 350 websites en webshops online gezet voor bedrijven in de tuinbranche en TSD IT bedient meer dan 500 kwekers met de WinTree software. Gert Koster, directielid van TSD: “De gerealiseerde samenwerking tussen beide partijen kan voor vele kwekers meerwaarde bieden op het gebied van online presentatie en verkoop. Ons doel is om onze klanten met behulp van software te ontzorgen. Deze nieuwe API-koppeling zal vele klanten tijdwinst kunnen bieden.” 

Gemak voor klant & kweker
De integratie tussen de WinTree software en het Garden Connect platform levert gemak op voor zowel de klant als de kweker: “Wij gebruiken WinTree als de basis voor de webshop. Alle producten, prijzen, kortingsafspraken en voorraadinformatie komt 1:1 door. Via de API wordt dit automatisch gesynchroniseerd. Dit biedt gemak voor de klant, omdat ze altijd toegang hebben tot actuele voorraad met daarbij eigen prijzen. Daarnaast biedt het gemak voor de kweker, omdat hij geen extra werk heeft aan het bijhouden van zijn webshop,” vertelt Edwin Meijer namens Garden Connect. 

“We hebben nu enkele webshops online gezet met deze integratie en we kunnen dus nagenoeg realtime productinformatie uitlezen. Andersom gaan bestellingen vanuit de webshop direct WinTree in om afgehandeld te worden. Zo wordt ook tijd bespaard op de orderafhandeling.”

Flexibiliteit staat centraal
Ieder bedrijf gebruikt de webshop echter op een andere manier: “Je kunt de webshop als verkoopkanaal gebruiken, maar je kunt ook een andere insteek kiezen. Zo gebruiken sommige bedrijven het uitsluitend om offertes aan te laten vragen of willen ze juist dat klanten reeds ingekochte voorraad kunnen afroepen naar filialen via de webshop. Er zijn veel toepassingsmogelijkheden en flexibiliteit vanuit ons is daarbij belangrijk: we hebben geen kant & klaar oplossing maar kijken altijd naar het bedrijfsproces wat er reeds is.”

TSD IT bv
TSD is totaalleverancier van softwareoplossingen voor boomkwekerijen en handelsbedrijven in het “groen”. Met de WinTree software automatiseren zij de backoffice van boomkwekerijen en “groene” handelsbedrijven. Met TreeCommerce Messenger wordt klanten een centraal platform geboden waarmee aanbod, inclusief foto’s, gedeeld kan worden met aangesloten handelspartners.

Garden Connect
Garden Connect is opgericht in 2002 en helpt momenteel meer dan 300 bedrijven in de tuinbranche. Daarbij worden zowel technische oplossingen & koppelingen ontwikkeld en is er een online marketing met groene vingers. Deze combinatie zorgt ervoor dat we opdrachtgevers volledig kunnen ontzorgen: de koppeling, realisatie van een nieuwe webshop én het trekken van nieuwe klanten onder één dak.

Kijk voor meer informatie op www.tsd.nl of www.gardenconnect.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven