Valentijnsdag: Meer tulpen dan rozen verhandeld bij Royal FloraHolland

In de twee weken voor Valentijn zijn op de marktplaats van Royal FloraHolland 160 miljoen tulpen verkocht en 151 miljoen rozen. Het aantal verkochte rozen was 8 miljoen lager dan vorig jaar. Het aantal uit Nederland afkomstige premium rozen was voor het tweede opeenvolgende jaar lager. Door toenemend gebruik van LED-belichting en hogere temperaturen is de afname van de aanvoer van in Nederland gekweekte rozen nog enigszins beperkt gebleven.  

Het totaal aantal verkochte bloemen daalde van 517 miljoen naar 497 miljoen. De gemiddelde prijs van snijbloemen lag in de afgelopen twee weken iets lager dan vorig jaar. De prijsvorming van bloemen en planten blijft duidelijk achter op de inflatie. Chrysant, Lisianthus en Cymbidium waren zeer gewild. Bij lagere aanvoer was voor deze producten sprake van hogere prijzen dan vorig jaar. Bij de kamerplanten valt op dat er meer Phalaenopsis is verkocht dan vorig jaar. Het is de populairste kamerplant.

bron: Royal FloraHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.