"Onze vetplanten moeten alle weersomstandigheden overleven"

De markt heeft te maken met stijgende energiekosten, maar dat biedt ook kansen voor duurzamere, zuinigere en milieuvriendelijke teelten. Eén van de telers die hierop inspeelt is Belgicactus uit België.


Jef Gielis met de Sempervivum Arctic White

De familie Gielis is eigenaar van de succulentenkwekerij in Westerlo, momenteel marktleider in België wat betreft de teelt van Sempervivum en vetplanten. Jef Sr., Jef Jr. en Jan Gielis zijn de oprichters en drijvende krachten achter Belgicactus en hun geliefde merken ColoRockz en Fabulous Fat Friends.


Sempervivum Arctic White

“Ons veredelingsprogramma heeft van meet af aan gefocust op resistente rassen met een sterk wortelgestel”, legt Jef uit. "We hebben geëxperimenteerd met verschillende soorten en eindigden met honderdduizenden zaailingen; we selecteerden niet alleen de mooiste, maar ook de sterkste en meest resistente variëteiten om ons programma voort te zetten." Na jaren veredelen ontstond de eerste oersterke en opvallend mooie Sempervivum: Sempervivum Arctic White.


Coconut Crystal


Coral Red

Na jaren kweken spreken de resultaten voor zich. De door Belgicactus veredelde Sempervivum, zoals Coconut Crystal en Coral Red zijn extreem winterhard en staan ​​bekend om hun sterke wortelstelsel. "We willen dat onze vetplanten sterk genoeg zijn om alle weersomstandigheden te overleven: brandende zon, zware regenval en ijskoude winters. We kweken ze dan ook volledig buiten."


Lavandula Sensational

Niet alleen de Belgicactus Sempervivum is sterk genoeg om de buitenkweek te overleven. Rassen zoals Lavandula Sensational en Phenomenal staan ​​bekend om hun kracht, weerstand, sterk wortelgestel en prachtige bloemen. Ideale rassen voor een duurzame kweek die tevens voorzien in de consumentenbehoefte aan milieuvriendelijk geteelde producten.


Lavandula Phenomenal

Jens Meyer Jungpflanzen vermeerdert ze al vele jaren. Jens Meyer: ”We telen onze Lavandula-soorten na beworteling buiten op onze containervelden. Het voordeel is dat de jonge planten in P9 compacter en gezonder groeien dan wanneer binnen gekweekt. Met dit ras hebben we nog nooit winterschade gehad. In het vroege voorjaar zien de fenomenale bladeren er nog fris en blauwzilver uit. De planten groeien met veel grote bloemen zodra de temperaturen stijgen.”

Tekst & foto's: Plantipp


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.