Flores El Capiro viert verzending van 10.000e container met chrysanten

Flores El Capiro heeft zijn 10.000e containerzending verzonden en vierde deze mijlpaal op 3 februari. Dit Colombiaanse bedrijf, gespecialiseerd in de teelt en commerciële verkoop van chrysanten, is een pionier in het verschepen van bloemen over zee, wat 2.500 directe banen oplevert en ten goede komt aan 5.000 gezinnen in de regio.

"Op 3 februari verscheepten we de 10.000ste container en dat hebben we gevierd met een artistiek evenement, met onze medewerkers en familieleden. Die dag werd de container beschilderd als een stedelijk kunstwerk door grote handelaren uit Medellin, waardoor het een uniek stuk werd," legt Valeria Plazas, marktanalist van Capiro, uit.

De container reist van La Ceja naar Santa Marta en vervolgens naar Rotterdam. "Met de hulp van rederij CMA CGM en de haven van Santa Marta hebben we de container opnieuw verscheept en zien vertrekken uit de haven van Santa Marta. Dank aan de mensen die ons steunen en helpen om groots te blijven dromen."

Zij ontvingen ook een herdenkingsprijs voor hun 10.000ste container van SMITCO, Santa Marta International Terminal Company. "Dit is het bewijs dat wij ons inzetten voor het behoud van het milieu, door verschillende projecten voor duurzaamheid en vermindering van CO2-uitstoot te ontwikkelen en uit te voeren. Wij zijn momenteel bezig met het verkrijgen van een Carbon Neutrality-certificaat, omdat we elke dag werken aan het verminderen van de CO2-voetafdruk en ongeveer 88% van onze bloemen over zee verschepen. Tot nu toe hebben we wereldwijd 10.000 containers over zee verscheept, wat overeenkomt met ongeveer 3000 ton CO2; als de bloemen via de lucht zouden zijn vervoerd, zou dat neerkomen op 75.000.000 miljoen ton CO2.

Hieronder zijn meer foto's en video's te zien van de feestelijkheden:

 

Voor meer informatie:  
Flores El Capiro
www.capiro.co


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.