Locatie: Naturalis Biodiversity Center in Leiden

Nationaal Tuinbouwcongres 2023 op 4 oktober

Het hoofdthema voor het Nationaal Tuinbouwcongres 2023 is biodiversiteit. Dat de biodiversiteit ernstig wordt bedreigd is een gegeven. Schone lucht, zuiver water, een vruchtbare bodem en een stabiel klimaat zijn niet langer vanzelfsprekend.

Op welke manier wordt de biodiversiteit in en rondom de tuinbouwgebieden momenteel gestimuleerd? Wat gaat goed en waar wordt tegenaan gelopen? De tuinbouwketens zijn technologisch sterk en een groeiend aantal veredelaars, toeleveranciers en kwekers  weet ook goed gebruik te maken van het potentieel van de natuur.

Biodiversiteit zal de komende jaren vaker centraal staan om de transities in goede banen te leiden. Rond het thema “gezonde planten” ligt dat voor de hand. Maar ook rond de thema’s klimaatadaptie, circulaire tuinbouw en gezonde voeding liggen nog veel kansen.

Op het congres wil Greenports Nederland onder andere inzoomen hoe de tuinbouw de natuur en techniek kan verbinden.

Noteer woensdag 4 oktober vanaf 13.30 uur alvast in uw agenda, dan hoopt Greenports Nederland u te zien bij het Nationaal Tuinbouwcongres in het Naturalis Biodiversity Center in Leiden. Het definitieve programma volgt nog, daarbij zal u ook een link ontvangen waarmee u zich kunt aanmelden.

Voor meer informatie:
Greenports Nederland
+31 (0)10-3076794
info@greenports-nederland.nl
www.greenports-nederland.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.