’Kleine’ en ‘grote’ uitbreiding voor OptiPlug

Op de nieuwe centrale locatie van Optiplug in het Westland staan inmiddels 6 volautomatische Flexlines van Ellepot. Dit zijn de meest geavanceerde Ellepot productielijnen. De meest recente investering betreft een ø19 mm Flexline, voor het stek- en zaaisegment. Om de hogere productiekosten in de tuinbouw het hoofd te bieden, heeft Optiplug nu ook een kleinere diameter, waarmee meer planten per m2 kunnen worden opgekweekt. Alle paperpots van Optiplug worden met extra zorg geproduceerd in samenwerking met de beste substraatleveranciers.

Flexline 19mm

Jumbo Paperpot
Naast de uitbreiding van de 19mm productielijn heeft OptiPlug nu ook in samenwerking met Ellepot de mogelijkheid om paperpots van diameter 100 mm te produceren. Zowel Ellepot als OptiPlug denken dat er een markt is voor grotere diameters. Naast de besparing van een plastic pot, scheelt het ook een aantal handelingen bij de opkweek in de bomen en (zacht-)fruitteelt. Voor nu is er gekozen voor diameter 100mm, maar andere diameters gaan op termijn ook tot de mogelijkheden behoren. De Jumbo paperpots worden geleverd in de daar bijbehorende Ellepot Airtrays trays.


Jumbo Paperpot

Primeur OptiPlug
Om verder te verduurzamen beschikt OptiPlug in samenwerking met Ellepot over organisch papier. Dit papier is geheel organisch, gecertificeerd en verteert onder normale temperaturen in 10 weken. Dit nieuwe exclusieve product is geheel nieuw op de markt en is in tegenstelling tot de vele ‘bio-based’ producten geheel afbreekbaar bij normale temperaturen.

Het Organic Paper van Ellepot breekt 100% af in ongeveer 10 weken tijd en is hiermee bij uitstek geschikt voor de korte en middellange beworteling van stekken.

Optiplug heeft hiermee een primeur in aanvulling op de afbreekbare producten, waar OptiPlug al jaren ervaring mee heeft.

OptiPlug is op 14, 15 en 16 februari te vinden op de HortiContact in Gorichem in stand L140.

Voor meer informatie:
OptiPlug
Veilingweg 16c
2678 LN De Lier
Tel. 0174-752444
E: info@optiplug.nl
www.optiplug.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven