Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw armatuur met geoptimaliseerde koeling dankzij venturi-effect

Dutch Lighting Innovations brengt onder de projectnaam “APEX2” het nieuwste product in de familie van DLI-armaturen op de markt. Het gaat om een armatuur dat ontworpen is om lichtinterceptie te verminderen, zodat telers optimaal van zonlicht van buiten gebruik kunnen maken. Het armatuur past volgens de ontwikkelaars goed onder het schermpakket , heeft een laag energieverbruik en een laag gewicht van  minder dan 12 kilogram. "Dit maakt installatie gemakkelijker en verlaagt ook de totale last op de tralie", zegt Dennis Janmaat.

Koeler
Het APEX-armatuur dat aan de basis staat van de APEX2 wordt volgens Dennis goed gekoeld dankzij gebruik van het venturi-effect. "Het is best gekoelde armatuur in de markt", zegt hij. "Bij de APEX2 is goed onderzocht hoe deze innovatie naar een hoger niveau gebracht kan worden. Door de koelprofielen zo aan te passen dat de oppervlakte en het aanzuigende (venturi) effect vergroot zijn, is de koeling geoptimaliseerd en kan tot 30% meer warmte worden afgevoerd. Het hogere koelvermogen zorgt voor een nog lagere LED-temperatuur, wat resulteert in een hogere efficiëntie en langere levensduur van het armatuur."

Draadloos dimmen en besturen
Alle armaturen zijn draadloos dimbaar en bestuurbaar middels een mesh-netwerk, zo ook de nieuwe APEX2. De armaturen zijn eenvoudig aan te sluiten en naar wens in individuele groepen in te
delen. Vanwege het draadloze systeem is geen kostbare aanpassing aan bekabeling of schakelpanelen nodig.

Schakelbaar verrood
Omdat iedere situatie anders is, biedt DLI naast de reeds geïntroduceerde losstaande verrood modules nu ook een oplossing waarbij het verrood is geïntegreerd in het groeilichtarmatuur. In teelten waar verrood pas nodig is na de belichtingsperiode is het mogelijk het verrood licht apart te schakelen. Daarnaast is het ook mogelijk om verrood als vast percentage in het spectrum te integreren.

APEX2
Het nieuwste armatuur is verkrijgbaar in vele varianten. Met een vermogen van 670W tot 1170W is er met de verschillende spectra bij een effectiviteit van 3.4-3.8µmol/j tussen de 2250 en 4250 µmol 
uit het armatuur te behalen.

Er zijn twee lenzen beschikbaar voor het nieuwe armatuur. Naast de reeds bekende en succesvolle wide-lens introduceert DLI met de APEX2 de deep-lens. Deze lens is ontwikkeld om dieper door te
dringen in het gewas bij hoge draad teelten. Ook in full-led-installaties of situaties met een hoog lichtniveau is de deep-lens uitermate geschikt.

Het team van DLI is aanwezig op de HortiContact 2023 in Gorinchem. Men is daar te vinden op stand D105.

Voor meer informatie:
Dutch Lighting Innovations
Lakenblekerstraat 41
1431 GE Aalsmeer
+31 (0)297 76 05 00
info@dli.nl
dli.nl

Publicatiedatum: