Voorjaarsbeurs Groen-Direkt: Kopers hebben vertrouwen in komend tuinseizoen

Een groot internationaal publiek vond op 7 en 8 februari haar weg naar de Voorjaarsbeurs op Groen-Direkt, de grootste groene marktplaats van Europa. Naast meer dan 5.000 monsterpartijen, concepten, nieuwigheden, een trendplein en 170 kwekerstands, introduceerde Groen-Direkt tijdens de Voorjaarsbeurs voor het eerst eigen import van Mediterrane planten, wat zorgde voor het meest complete aanbod ooit.

Het internationale gehalte van de bezoekers was deze editie hoog, er waren met name veel bezoekers uit Duitsland, de Oostbloklanden en Scandinavië.

De goede handelsstemming onder de Europese bezoekers liet zien dat professionele inkopers en handelaren in tuinplanten weer positief gestemd zijn. “Ik ben onwijs tevreden over de verkopen. De omzet van vorig jaar hebben we niet gehaald, maar dan vergelijk je appels met peren. De markt is ondertussen veranderd, klanten voelen dat ze dit voorjaar niet snel mis zullen grijpen. Hierdoor is de druk om vroeg in te kopen wat minder. Maar door het wekelijkse, actuele aanbod blijft Groen-Direkt het juiste inkoopkanaal”, aldus Hans Cok, adjunct-directeur van Groen-Direkt.


Hans Cok van GROEN-Direkt en minister Liesje Schreinemacher op de Voorjaarsbeurs

Bezoek minister Buitenlandse Handel en Ontwikkelings-samenwerking
De Voorjaarsbeurs werd ook bezocht door Liesje Schreinemacher, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Zij ging onder andere in gesprek met standhouders en heeft met Hans Cok een rondgang gedaan langs de prachtige monsterpartijen van Groen-Direkt.


Lancering eigen import Mediterrane planten

Grootste groenaanbod ooit
Uiteraard kon de beursbezoeker ook weer kiezen voor de beste noviteit. Rododendron Hybride ‘Griffie’ van N.V. Jules Block uit Lochristi (BE) is uiteindelijk bekroond tot de Bezoekersfavoriet.

Voor meer informatie:
www.groen-direkt.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.