Nieuwe productenlijn geeft zuurstof aan gewas

De waterkwaliteit in teeltsystemen is de laatste jaren steeds belangrijker geworden, verschillende onderzoeken en praktijk ervaringen hebben aangetoond dat een betere waterkwaliteit bijdraagt aan de gezondheid van het gewas, betere teelt opbrengsten en minder uitval.

Hortispeed, het bedrijf achter het merk ECOfilter, heeft een nieuwe techniek ontwikkeld en deze toegepast in een nieuwe productenlijn.

Vacuum Pressure Oxygen Dissolving Nano (VPOD) is een complete nieuwe vereenvoudigde en gepatenteerde manier om pure zuurstof op te lossen in water en nanobubbels te creëren. Door meer dan 25 jaar ervaring in zuurstoftechniek te combineren met 15 jaar ervaring in waterbehandeling binnen de glastuinbouw is de nieuwe VPOD techniek tot stand gekomen. De benodigde zuurstof wordt op locatie gemaakt door een industriële zuurstofconcentrator.

O2 Solutions heeft 2 verschillende systemen ontwikkeld die toepasbaar zijn voor de glastuinbouw.

Triton is ontworpen om direct te monteren aan de wand van een watersilo. Het systeem circuleert over de silo om het zuurstofniveau te verhogen. Dit gebeurd door een speciale silo mengtechniek, waardoor de gehele silo binnen enkele momenten volledig behandeld is.


Triton

Artemis is ontworpen als standalone unit voor hogere debieten. Deze kan zelfstandig circuleren over silo’s bassins of parallel aan een watergeef systeem en is voorzien van een eigen zuurstofconcentrator.


Artemis

De productlijn is op de HortiContact gepresenteerd.

Voor meer informatie:
O2 Solutions
Imbosweg 30
7371DD Loenen
085-043.72.46
info@ecofilter.eu 
www.o2solutions.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.