Gemeente moet waarde glastuinbouwcomplex opnieuw bepalen

De gemeente Amstelveen wil een nieuw bedrijventerrein van ongeveer 60 hectare aan de N201 en Zijdelweg in Amstelveen ontwikkelen. Na het eind 2021 vaststellen van een gewijzigd bestemmingsplan kwamen er meerdere bezwaren binnen van grondeigenaren. Een juridisch proces is gaande, waarin ook de glastuinbouw betrokken is.

Discussie is er onder meer over de taxatiewaarde van een glastuinbouwobject. De eigenaar van de grond krijgt van de Raad van State in zoverre gelijk dat de gemeente de waarde niet goed heeft bepaald. De Raad van State heeft de gemeente 16 weken de tijd gegeven de waarde nu wel juist te bepalen.

De Raad van State deed woensdag 8 februari een tussenuitspraak. In het geval van een ander bezwaar van een grondeigenaar werd ook een einduitspraak gedaan. In het geval van de einduitspraak kregen de grondeigenaren gelijk.  

Bron: Raad van State


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.