Bufferstroken toch ook bij pot- en containerteelt verwacht

De pot- en containerteelt staat weliswaar niet genoemd in het 7e Actieprogramma Nitraatrichtlijn, maar de verwachting is dat bufferstroken ook voor deze teelt van toepassing zullen zijn.

Over de invulling van de bufferstroken in de pot- en containerteelt wachten wij op meer informatie vanuit het ministerie van LNV. In ieder geval gelden de bestaande eisen:

  • Voorkomen van uitspoeling van nutri├źnten: door recirculatie of door gebruik van langzaam werkende meststoffen (bij waterdoorlatende teeltvloer);
  • Voorkomen van emissie van gewasbeschermingsmiddelen: door toepassing van driftreducerende maatregelen en recirculatie, en/of het voorkomen van lozingen van water met restanten gewasbeschermingsmiddelen.

Lees hier LTO's eerdere berichtgeving over de bufferstroken die per 1 maart 2023 ingaan. En lees hier hun laatste update over alle aankomende regels ter bescherming van bodem en water.

Bron: LTO Noord


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.