Eerste voorjaarseditie Plantarium|Groen-Direkt mooie aftrap van het seizoen

De eerste voorjaarseditie van Plantarium|Groen-Direkt, die op 7 en 8 februari 2023 plaatsvond, was een mooie aftrap van het tuinplantenseizoen. Bezoekers uit heel Europa en van ver daar buiten bezochten de beurs en waren enthousiast over het aanbod.


Minister Liesje Schreinemacher bezocht de beurs

Beursdirecteur Linda Hoogendoorn – Veelenturf kijkt met tevredenheid terug op deze voorjaarseditie. “Naast de voor de standhouders zo belangrijke aftrap van het seizoen was het ook positief dat de politiek de beurs heeft benut om zich te laten informeren over de sector”, aldus Linda. Tijdens het werkbezoek toonden Liesje Schreinemacher, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Jeannette Baljeu, gedeputeerde van provincie Zuid-Holland en het college van B&W van gemeente Alphen aan den Rijn veel interesse in de problemen waar ondernemers tegenaan lopen in de internationale handel. De minister gaf na afloop aan onder de indruk te zijn van de sector en zeker aan de slag te gaan met de punten die de ondernemers hebben aangegeven.

Exposanten zijn tevreden over hun deelname aan de beurs. Zij toonden in hun stands hun complete assortiment, gingen in gesprek met huidige en potentiële klanten en schreven orders. De tevredenheid van de exposanten zag de beursorganisatie ook terug in het aantal toezeggingen voor deelname aan de najaarseditie van de beurs op 23 en 24 augustus 2023.

Bezoekersfavoriet
Op het centrale plein, direct na de ingang van de beurs was een presentatie van de inzendingen voor de Bezoekersfavoriet. Bezoekers konden met groene ballen hun stem uitbrengen op de in hun ogen beste nieuwe plant. Rhododendron Hybride ‘Grifie’ van Jules Block uit Lochristi (B) was overduidelijk de favoriete plant, zo bleek bij het slot van de beurs. ’Grifie’ is een Rhododendron Hybride met een mooi groot blad, grote knop en bloem. De tweekleurige bloem met zijn rode/roze gekartelde rand en witte binnenzijde is uitzonderlijk binnen het Rhododendron assortiment. ‘Grifie’ is een natuurlijke vroeg bloeiende soort (begin maart) met vorstbestendigheid tot -10°C. 

Kijk voor meer informatie over Groen-Direkt op www.groen-direkt.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.