Edwin Chrispijn, Veilingmeester Rijnsburg

Liefde hangt in de lucht

Valentijn is in aantocht! In deze blog vertelt Edwin Chrispijn veilingmeester Rijnsburg over de aanloop naar de belangrijke bloemen- (en planten-)dag Valentijn. Uiteraard zijn rode rozen in trek. Welke producten doen nog meer mee?

Bloemen en planten passen bij verschillende gebeurtenissen. Ze bieden steun bij verdriet en zijn nuttig wanneer je iets hebt goed te maken. In de aankomende maanden is de positieve kracht vooral vanuit liefde en waardering. We beginnen met Valentijn op 14 februari, vervolgens Internationale Vrouwendag op 8 maart, Pasen 9 april en dan zijn er nog diverse Moederdagen over de hele wereld op verschillende data.

Op weg naar Valentijn
Mensen zijn vaak druk en nemen weinig tijd om hun waardering en liefde voor de ander uit te spreken. Gelukkig is daar Valentijn! Valentijnsdag is het moment om stil te staan bij je geliefde. Een moment om de ander te laten ervaren wat hij of zij voor je betekent. Denk je aan Valentijn, dan denk je aan rode rozen. ‘Ik hou van jou’ en het gevoel van waardering wordt bekrachtigd met het geven van een mooie bos rozen. Rode rozen hebben een enorme schoonheid en staan symbool voor liefde, romantiek en hartstocht.

 

Op de klok zien we de vraag dan ook toenemen op allereerst de rode rozen. Oplopende prijzen en genoeg aanbod. Naast rode rozen zie je dat bij bloemen linie breed alle rode producten in trek zijn. Naast rood wordt er steeds vaker gekeken naar andere kleuren. Simpelweg omdat die meer betaalbaar zijn en er een grote diversiteit en keuze is. Er is niet één trend: mono bossen, plukboeketten en biedermeier boeketjes gaan goed over de toonbank op weg naar een geliefde. Ondersteun je liefdesboodschap met rozen of andere snijbloemen. Een kamer- of tuinplant voldoet ook prima en zal liefdevol ontvangen worden. Er is in ieder geval een groot aanbod van planten met Valentijnsthema. Bij de arrangementen wordt hier veel aandacht aan geschonken. Alle rode producten zijn zeer goed aan de prijs. Gelukkig kan de klok alle (onverwachte) Valentijn prijzen zonder blikken of blozen aan!

 

In de laatste twee weken zien we een flinke groei in aanvoer bij producten als Chamelaucium (waxflower), Limonium, Anemonen en Ranunculus (Ranonkels) binnen de snijbloemen. Meer vraag en minder aanvoer van Chrysanthemum (Chrysanten) en Eustoma (Lisianthus) heeft een prijs opdrijvend effect. Bij de kamerplanten zien we meer aanbod van Zamiaculas en Echeveria. Tuinplanten zijn volop verkrijgbaar in alle soorten en maten, met als positieve aanboduitschieter Euonymus en Jasminum.

Internationale vrouwendag
Na de focus op de liefde tijdens Valentijn krijgen we even wat rust om op adem te komen. Vervolgens kunnen we rustig opbouwen naar 8 maart, Internationale Vrouwendag. Een dag om vrouwen een positieve eerbetoon te geven. In diverse landen is het een dag die doet denken aan Nederlandse Moederdag: Chrysanten, tulpen en trosrozen zijn gewilde producten in deze tijd.

Connect to grow
Ben je koper of aanvoerder en wil je meer weten over afzet of kopen via de klok? Neem contact op met het Klant Contact Center van Royal FloraHolland (tel 088 789 89 89) en vraag naar een veilingmeester of accountmanager. Wij leiden je graag persoonlijk rond in de b(l)oeiende wereld van bloemen en planten.   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.