Edwin Chrispijn over 'geloof in eigen flower power'

"Als de ondernemer groeit, dan groeit het bedrijf"

Tholen - Waar kwekers over het algemeen goed in zijn, is in het neerzetten van een mooi product. Tegelijkertijd zijn het harde werkers die de dingen moeilijk uit handen kunnen geven, zichzelf erin kunnen verliezen en dan als het ware zijn overgeleverd aan wat er in de wereld om hen heen gebeurt. Je raakt dan geprikkeld en gestrest en, zoals dat vaak gaat, krijgt de wereld en de ander de schuld.

Een luisterend oor en even stilstaan en sparren kan dan helpen. Onder de slogan ‘Ontkiem je eigen Flower Power’ biedt Edwin Chrispijn, veilingmeester bij Royal FloraHolland, sinds kort coaching aan. Dat doet hij al enkele jaren en de laatste tijd ook binnen de veiling als Vitaliteitscoach, maar sinds kort ook vanuit zijn eigen praktijk met meer focus op specifiek de kweker. Die ziet hij immers elke dag en als weinig anderen weet hij waar deze mee te dealen heeft.

Edwin werkt al 22 jaar bij de veiling. Ooit begonnen als uitzendkracht in de logistiek heeft hij in Rijnsburg zo’n beetje alle afdelingen wel gezien. Na verloop van tijd begon het te knagen, hij wilde graag zijn horizon verbreden maar aanvankelijk zonder precies te weten hoe of wat. Maar als snel werd in elk geval duidelijk: Edwin werkt graag met mensen. Wat volgde was een reeks aan opleidingen en investeringen om zich als coach te ontwikkelen. Sinds 2019 is hij, naast zijn werk voor de veiling, zelfstandig coach en in die hoedanigheid in te huren.

Het coachen kwam dus min of meer langs natuurlijke weg in beeld. “Mensen willen graag alles zelf in de hand hebben. Dat had ik ook heel sterk; groot en sterk willen zijn, alles alleen doen, niets te dichtbij laten komen. Dat hebben kwekers vaak ook, die zullen niet gauw iets uit handen geven en proberen zich staande te houden te midden van ontzettend veel steeds weer veranderende invloeden. Niet lullen maar poetsen en graag in controle zijn kennen kwekers goed. Hierdoor maken ze zich regelmatig te druk en mopperen wat af. Daardoor nemen ze weinig tijd om even stil te staan om te ontdekken wat ze echt nodig hebben.”

Omdat Edwin de no-nonsens mentaliteit en de uitdagingen in de markt van dichtbij kent, is de focus op de producenten een logische. “Het niet durven bewegen speelt bij veel mensen en hier is naar mijn idee vaak winst te halen. Met wat meer geloof in je eigen flower power en trots op je product krijg je inzicht in wat je wel en wat je niet wilt doen. Coaching zie ik dan ook als even stil staan en je afvragen waar je eigen kracht zit, wat je nodig hebt en waar je naartoe wilt. Dan kun je groeien en als de ondernemer groeit, dan groeit het bedrijf.”

Overigens moet er helemaal niets. Het beroep van veilingmeester is een voltijd aangelegenheid, het coachen vindt hij mooi om te doen en wanneer kwekers ergens mee worstelen zijn ze welkom voor een gratis intake. “Ik geloof hier zelf in en ik weet zeker dat er mensen zijn die ik iets te bieden heb. Verder kijk ik heel voorzichtig waar ik aan schudt en wat er naar beneden valt. Overigens is iedereen welkom: ben je geen kweker maar werk je in de sierteelt en herken je je in een van de beschreven thema's, dan ben je uiteraard ook welkom.”

Contact
In principe werkt Edwin vanuit huis, maar eventueel ook bij de klant thuis. Interesse? Neem dan vooral contact op, bekijk hier de folder en houdt ook de LinkedIn pagina in de gaten, alwaar hij geregeld blogs post.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.