HoSt Groep neemt waterstofspecialist HyGear over

HoSt Groep, met hoofdkantoor in Enschede, versterkt en breidt het portfolio van hernieuwbare gassen uit met waterstoftechnologie door de overname van HyGear, een dochteronderneming van Xebec Adsorption Inc. Het Arnhemse bedrijf is wereldwijd marktleider op het gebied van kleinschalige on-site industriële waterstofsystemen. Door deze vereniging van technologieën kan HyGear de volgende groeifase versnellen en kan HoSt, als aanbieder van een volledig technologiepakket, een exclusieve, uitgebreide en concurrerende oplossing bieden voor verschillende hernieuwbare gastechnologieën.

HyGear, opgericht in 2002, is een wereldleider in modulaire stoom methaan reforming (SMR) technologie en elektrolyse voor waterstofopwekking in de glas-, halfgeleider-, voedsel- en drankenindustrie en in de transportsector. Met de overname in 2020 door Xebec Adsorption Inc., een wereldwijde leverancier van duurzame energieoplossingen gevestigd in Canada, zette HyGear de missie voort om een haalbaar en direct beschikbaar aanbod van groene waterstof te creëren. Met meer dan 50 projectreferenties wereldwijd, en als een van de weinige bedrijven met een jarenlange en aantoonbare reputatie op het gebied van waterstofproductie, creëert deze nieuwe strategisch sterke combinatie met HoSt technologische, expertise- en innovatiesynergie. Naast HoSt krijgen de bestaande obligatiehouders belang in HyGear in de vorm van certificaten van aandelen.

Jelle Klein Teeselink, CEO van de HoSt Groep licht toe: “De combinatie van deze bedrijven leidt tot een bundeling van eigen, complementaire energietechnologiebronnen, die de decarbonisatie en energietransitie stimuleren. Het zorgt voor een fundamentele kennisbasis, versterking en een koers voor de onmisbare versnelling van de ontwikkeling en toepassing van duurzame gassen en waterstof in verschillende markten en geografieën. Het biedt ons ook een sterke voetafdruk in Azië door hun vestiging in Singapore. HoSt is enthousiast en kijkt uit naar de strategische fit die de missie van beide bedrijven versterkt.”

Duurzame energie synergie
In het licht van de technologische synergieën bestaat de kernportefeuille van HoSt uit CO2-neutrale en CO2-negatieve schone energietechnologieën voor gedecentraliseerde opwekking van hernieuwbaar gas, hernieuwbare warmte en hernieuwbare energie, en omvat verder technologie voor het afvangen van CO2 (carbon capture), een compatibele combinatie met de SMR-technologie van HyGear. Duurzaam aardgas, geproduceerd uit organisch afval door middel van anaerobe vergisting en opwerking van biogas, kan worden omgezet in hernieuwbare waterstof die waterstof oplevert met een CO2-negatieve voetafdruk. Duurzame gassen, die uitputtende fossiele brandstoffen met een hoge uitstoot vervangen, en de waterstofrevolutie bevorderen een CO2-arme economie en energiesysteem.

Voor meer informatie:
HoSt Groep
www.host-bioenergy.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.