Nieuwe verpakking roofmijt garandeert hogere en langere uitloop

Royal Brinkman introduceert samen met AgroBío een nieuwe verpakkingsvorm van roofmijten voor de biologische bestrijding van trips, witte vlieg en spint. Voor de ontwikkeling van roofmijten is voldoende aanwezigheid van vocht in de zakjes erg belangrijk.

De Control Plus roofmijtzakjes zijn langwerpig en gemaakt van een nieuw type papier, wat zorgt voor een betere vochthuishouding. Met deze nieuwe verpakkingsvorm garandeert Royal Brinkman een hogere en langer durende uitloop van roofmijten.  

Hogere en langere uitloop                                                                    Roofmijten worden in vele teelten ingezet als biologische bestrijding van trips, witte vlieg en spint. “Zo wordt er steeds meer gebruik- gemaakt van het instrooien van roofmijten in combinatie met bijvoeren”, vertelt Productmanager gewasbescherming Henk van Daalen. “Echter zien wij ook dat in veel teelten gebruik wordt gemaakt van de bekende roofmijtzakjes. En met succes, de roofmijtzakjes zorgen ervoor dat er een constante uitloop van roofmijten in het gewas is.”

Met de nieuwe verpakkingsvorm, genaamd Control Plus, garandeert Royal Brinkman een hogere en langer durende uitloop van roofmijten. Bij de ontwikkeling van de nieuwe Control Plus roofmijtzakjes is veel aandacht besteed aan vorm en papiersoort. Dit heeft geleid tot deze nieuwe langwerpige Control Plus zakjes met een betere vochthuishouding.

Royal Brinkman is zeer content met de nieuwe verpakkingsvorm die samen met AgroBío is ontwikkeld. “Wij zijn trots op de grote hoeveelheid aan nieuwe innovatieve producten die AgroBío de laatste tijd heeft ontwikkeld”, aldus Henk van Daalen.

Teelt toepassing
De Control Plus roofmijtzakjes zijn inzetbaar in zowel de groente- als sierteelt. De nieuwe zakjes zijn verkrijgbaar in vijf verschillende soorten, met elk 500 zakjes per doos: MONcontrol Plus (Transeius montdorensis), AMBLYcontrol Plus (Neoseiulus cucumeris), AMBLYCAcontrol Plus (Neoseiulus californicus), ANDERcontrol Plus (Amblyseius andersoni) en SWIRScontrol Plus (Amblyseius swirskii). De bestaande Control roofmijtzakjes blijven ook leverbaar.

Voor meer informatie:
Royal Brinkman
info@royalbrinkman.nl 
www.royalbrinkman.nl 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.