Nieuwe wateronderhoudsproducten gaan tweede seizoen in

Een jaar na de praktijkintroductie van de wateronderhoudsproducten Blue Bac-1 en Blue Bac-2 is de conclusie vanuit de teeltpraktijk dat beide producten bovenmatig goed presteren. Dat meldt producent PlantoSys. Erik Jaspers, adviseur glastuinbouw: "Blue Bac-2 zorgt er niet alleen voor dat irrigatieleidingen en druppelaars vrij blijven van verstoppingen, het houdt ook de pH van het gietwater veel stabieler en dat zonder verdere aanzuring."

Het afgelopen teeltjaar introduceerde PlantoSys op beperkte schaal de wateronderhoudsproducten Blue Bac-1 en Blue Bac-2 in de praktijk. Nu, een jaar later én aan het begin van het nieuwe teeltseizoen, wil het bedrijf volop de markt op met de producten.

Waterbassins en silo’s moeten worden ‘ontgroend’ en ook leidingsystemen die een tijdje werkloos zijn geweest moeten blijvend worden ontdaan van organische verontreinigingen. "PlantoSys biedt met beide Blue Bac-producten, elk met een eigen specifieke aanpak, een volwaardig en ‘groen’ alternatief voor onder andere het vaak toegepaste waterstofperoxide."

Blue Bac-1 voor waterbassins en -silo’s
Blue Bac-1 is een microbiologisch wateronderhoudsproduct op basis van nuttige en ongevaarlijke, specifiek werkende, bacteriën. "Deze bacteriën optimaliseren de biologische balans van het water. De algengroei wordt maximaal gereduceerd en het verteringsproces van afgestorven algen krijgt aansluitend een extra boost. Zodra de optimale balans is bereikt, worden de bassins en silo’s schoon en blijven deze schoon."

Blue Bac-2 voor leidingen, slangen en druppelaars
Ook Blue Bac-2 is een microbiologisch wateronderhoudsproduct en houdt waterleidingsystemen op een biologische wijze vrij van verstoppingen, vanaf de mestbak tot en met de druppelaars. "De speciale bacillus bacteriën in Blue Bac-2 vormen een zeer gladde ‘coating’ op de binnenwand van leidingen, slangen en druppelaars; (an)organische vervuiling krijgt geen kans zich te hechten en verstopte druppelaars zijn verleden tijd."

Blue Bac-1 en Blue Bac-2 zijn complementair aan elkaar
Afhankelijk van de uitgangssituatie (is alléén het bassin vervuild, is alléén het leidingsysteem vervuild of zijn beiden vervuild) zijn zowel Blue Bac-1 als Blue Bac-2 prima apart van elkaar toe te passen, maar is er ook een complementaire meerwaarde. "Met Blue Bac-1 wordt het water in het bassin en/of silo schoongemaakt en -gehouden. Als vervolgens Blue Bac-2 wordt toegepast in het gietwater, dan kan dit worden gezien als een extra verzekering. Blue Bac-2 zorgt ervoor dat een eventuele laatste eventuele verontreiniging vanuit de opslag geen kans krijgt het leidingsysteem te verstoppen en houdt vervolgens het gietwater en daarmee de druppelaars schoon."

Voor meer informatie:
PlantoSys
info@plantosys.nl  
www.plantosys.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven