Horconex bouwt voor het eerst voor Duitse teler

Tholen – Op de social mediakanalen van kassenbouw- en installatiebedrijf Horconex komen met enige regelmaat projectupdates voorbij. Van oudsher veel projecten in Frankrijk voor het Nederlands-Franse bedrijf, maar tegenwoordig is men binnen Europa ook in niet-Franstalige landen actief. Het past bij de nieuwe Europakoers van het bedrijf. Sinds enkele weken mag men ook officieel Duitsland tot haar werkgebied rekenen. Voor Janßen Group wordt een nieuwbouwkas gebouwd.

Bij het Duitse familiebedrijf spreken ze trots van ‘een Generationenprojekt’. “Een oude kas is gesloopt en wij gaan er een nieuwe kas bouwen”, vertelt Vincent Kuijvenhoven. “Het is geen rechttoe, rechtaan kas en dat past goed bij ons.” Daarbij doelt de commercieel directeur onder meer op de vele hoeken die er in de kas zitten, vanwege de ligging van de kavel. Bovendien moet de kas tegen een schuur aangebouwd worden.

Naast de kas bouwen, verzorgt Horconex ook de installatie van kasverwarming en scherming. Water- en elektrotechniek wordt verzorgd door een lokale installateur. Een lokale aannemer verzorgt het betonwerk en realisatie van een dockshelter. “Janßen is echt een bekende naam, dus dat is voor ons ook mooi. Het is ons eerste project in Duitsland en we zouden hier graag meer willen gaan doen. Daarbij bieden we graag een totaalpakket uit eigen huis aan met kassenbouw, verwarming en scherming en via een partner eventueel ook irrigatie.”


Van het plaatsen van de tank op de foto werd een video gemaakt.

De afgelopen jaren werd ook al in Tsjechië en in België gebouwd. In eerste instantie richt Horconex zich met haar nieuwe Europakoers vooral op Duitsland en Oostenrijk, gaf Vincent afgelopen jaar al aan. Beide landen werden als ‘thuismarkt’ in 2021 toegevoegd, dankzij de aanstelling van verkoopmanager Markus Balan. Op termijn hoopt Horconex ook een lokale vestiging te openen in Duitsland, zoals men al wel in Frankrijk heeft.

Op Fruit Logistica zal Horconex aanwezig zijn met een speciale actie. Wie een offerte aanvraagt op de beurs in hal 3.1 | stand B.37, kan een fiets winnen. Een actie met een knipoog in een qua nieuwbouw iets rustigere tijd voor de hele kassenbouwsector. Vertegenwoordigers Vincent, Markus, Albert Haket en Nicolas Bernard staan klaar op de beurs om kennis uit te wisselen en om bezoekers te infomeren over de laatste Horconex ontwikkelingen op het gebied van innovatieve kassenbouw, klimaat oplossingen en Solar Venlo.

Voor meer informatie:
Vincent Kuijvenhoven
Horconex
info@horconex.com  
www.horconex.com    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.