overnames verwacht

Biobest haalt bijna 100 miljoen euro extra investering op

Het kapitaal van Biobest wordt verhoogd met minimaal 98,5 miljoen euro. Biobest en Floridienne bereikten dit akkoord met Sofina en enkele private investeerders. Dankzij deze middelen kan Biobest haar strategie van organische en acquisitieve groei verderzetten.

Als een verdere stap in haar groei, is Biobest erin geslaagd om tal van investeerders te enthousiasmeren voor haar project. In een eerste stap zal het kapitaal van Biobest worden verhoogd met 98,5 miljoen euro. Dit geld komt voornamelijk van de bestaande aandeelhouder Sofina en van enkele particuliere investeerders. Op korte termijn zou het bedrag van de kapitaalverhoging nog tot 120 miljoen euro kunnen worden opgetrokken maar dit in functie van de verschillende overnames die zich aanbieden.

Het belang van Floridienne in Biobest daalt na deze kapitaalverhoging naar 79,00% (tegenover 86,79% op 31 december 2022). De resterende Biobest-aandelen zullen na de transactie in handen zijn van Mérieux Equity Partners, een aandeelhouder sinds 2018, Sofina, enkele nieuwe particuliere investeerders en het management van Biobest.

Biobest is verheugd met het vertrouwen van haar bestaande aandeelhouders en de instap van enkele private investeerders. “Dankzij deze kapitaalverhoging kunnen wij onze groei consolideren door -naast interne groei- meerdere bijkomende strategische acquisities te doen”, aldus Jean-Marc Vandoorne-Feys, CEO van Biobest Group. “Hiermee komt ons ambitieuze doel weer een stap dichterbij: kwalitatieve en volledige oplossingen op het gebied van geïntegreerde biologische plaagbestrijding aanbieden aan telers wereldwijd.”

De kapitaalverhoging zal naar verwachting binnen 4 weken worden afgerond nadat de vereiste juridische documentatie is gefinaliseerd en aan enkele andere gebruikelijke voorwaarden is voldaan.

Voor meer informatie:
Biobest Group
info@biobestgroup.com
www.biobestgroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.