Centrica en 2G werken aan WKK die klaar is voor waterstof

Centrica Business Solutions werkt samen met 2G Energy AG aan 100% waterstofklare systemen voor warmtekrachtkoppeling (WKK). Beide partijen kondigen hiervoor een samenwerking aan. Centrica Business Solutions gaat 2G-WKK's aanbieden in het Verenigd Koninkrijk & Ierland, Nederland en Italië. De samenwerking maakt het mogelijk om naast conventioneel aardgas ook biogas- en LPG-motoren aan te bieden. 

Voor Centrica is het niet het eerste waterstofpartnerschap. Eind 2022 kondigde men al samen met HiiROC plannen aan om ‘emerald’ waterstof te injecteren in de piekcentrale in Brigg. Centrica en Ryze Hydrogen gaan ook samen waterstofproductiefaciliteiten bouwen en exploiteren voor de industrie en transportsector. Tevens zijn er plannen met Equinor om in Easington in East Yorkshire een productiehub voor koolstofarme waterstofproductie te bouwen. 

Met een investeringsrendement van minder dan 12 maanden voor sommige projecten, blijft waterstofklare WKK een quick-win op het gebied van energiebesparing, terwijl het tegelijkertijd de veerkracht van bedrijven vergroot en de bedrijfskosten verlaagt, aldus Greg McKenna, Managing Director van Centrica Business Solutions. “Onze klanten zijn volledig gericht op Net Zero. Het partnerschap met 2G voor waterstofklare WKK-motoren versterkt de reeks technologieën die we al aanbieden om hen te helpen op hun pad naar decarbonisatie.” 

Voor meer informatie:
Arno van Mourik
Centrica Business Solutions
+31 6 1007 5084
arno.vanmourik@centrica.com
www.centricabusinesssolutions.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.