Inschrijven programma nood- en regelvermogen kan vanaf 150 kWp

In samenwerking met aanbieder van energiemanagementsystemen Enova biedt handelsplatform NLgroen de regeling nood- en regelvermogen aan. Wie duurzame energie opwekt, kan hiermee geld verdienen en gelijktijdig meewerken aan een betere balans van het Nederlandse elektriciteitsnet, stippen beide partijen aan.

De hoeveelheid windmolens en zonnepanelen neemt snel toe. Hierdoor kan het aanbod van elektriciteit op zonnige en winderige dagen plotseling fors toenemen en dat kan de balans van het elektriciteitsnetwerk verstoren. In de regel daalt op deze momenten de prijs die producenten ontvangen stevig, producenten kunnen op deze momenten extra verdienen door een korte periode geen energie te leveren wanneer de netbeheerder dit vraagt. Om dit te reguleren bieden NLgroen en Enova dit nood- en regelvermogenprogramma aan in samenwerking met landelijk netbeheerder TenneT.

NLgroen is een gezamenlijke activiteit van LTO Bedrijven en Waltmans en focust zich op de handel in groenrechten voor energie en biodiversiteitsdiensten. Vanaf heden kan ook worden ingeschreven op een nood- en regelvermogenprogramma. Hiermee breidt het handelsplatform haar portfolio verder uit en onderstreept de missie: het stimuleren van duurzaamheid in combinatie met een verdienmodel voor producenten. het hand in hand gaan van verdienmodellen en een duurzame toekomst.

Nick Waltmans, directeur NLgroen: "Met dit nood- en regelvermogenprogramma verhogen eigenaren van zonnepanelen, windturbines en andere vormen van opwekking hun inkomen. Ze kunnen betalingen ontvangen voor het afschakelen van energie aan het elektriciteitsnet. Door deel te nemen aan het nood- en regelvermogensprogramma, wordt het elektriciteitsnet uitgebalanceerd en de stabiliteit van het systeem verhoogd."

Inschrijven voor het nood- en regelvermogenprogramma is van toepassing voor eigenaren van zonnepanelen, windturbines, energieopslagsystemen en grote energieverbruikers zoals fabrieken en gebouwen die hiermee hun energieverbruik willen regelen. Wie inschrijft kan gebruik blijven maken van de huidige energieleverancier, contract of omvormer. Inschrijven kan vanaf een opgesteld vermogen van 150kWp.

Voor meer informatie:
Enova 
Rhijnspoor 241
2901 LB Capelle aan den IJssel
info@enova.nl
www.enova.nl 

NLgroen
Agro Business Park 1
6708 PV Wageningen
085 – 44 44 182
info@nlgroen.com  
www.nlgroen.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.