VDE Plant: “De tuinbouw is duurzaam, het is belangrijk om dat voor het voetlicht te brengen”

Met Intenz wil VDE Plant een merk in de markt zetten dat inspireert en bijdraagt aan een gezonde, groene lifestyle. Floriday schuift om de tafel met mede-eigenaar Karin van der Eijk (teelt en new business) en Sven Bakker (verkoop) van VDE Plant om te praten over het familiebedrijf, Intenz en hun marketingstrategie.

Met 175.000 planten per week op 9 ha is er veel bedrijvigheid bij VDE Plant. In de 75 jaar dat het bedrijf bestaat, doorliep het vele fasen: na een start in de groenten, stapten ze over op rozen om in jaren ‘80 het besluit te maken voor potplanten te gaan: inmiddels zitten onder andere de koffieplant, de Clusia, Philondendron, hydroponie en bijzondere cadeau-artikelen in hun assortiment.

Aanbod aanvullen of afslanken?
Karin: “Waar we zo’n 20 jaar geleden zo’n 95% van ons product op de klok aanvoerden, is dat nu nog maar zo’n 15%. De rest verlaat ons via directe verkoop.” Het zijn roerige tijden voor de sector, en zo ook voor VDE plant. Sven: “In Corona-tijd hadden we eerst te maken met complete stilstand. Uiteindelijk nam de verkoop een grote vlucht. We moesten enorm aanpoten om geen “nee” te hoeven verkopen. Toen vervolgens de oorlog in de Oekraïne uitbrak, bleven we met onze producten zitten: er was geen afzet. Nu lijkt er weer een stabiele afzet en prijsvorming te ontstaan.”

VDE Plant werkt graag met grote retailers als Intratuin en Ranzijn. Sven: “Dat soort vaste verkooplijnen zijn heel belangrijk. Je weet waar je van op aan kan. Dit soort klanten bestellen bijvoorbeeld ook hele tafels met onze producten. Dat biedt onze producten niet alleen meer podium, consumenten krijgen daarmee ook inspiratie.

Lees hier het gehele artikel op de website van Royal FloraHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.