Nieuwe markten ontdekken en gratis op de IPM dankzij EU-Handelsprogramma

Onder de vlag van RVO presenteerden verschillende ondernemers uit de sector, die meedraaien in het EU-Handelsprogramma dat hen ondersteunt bij het verkennen van andere kansrijke afzetmarkten, als alternatief voor de Britse markt, zich op de IPM.


Patrick Wijnhoven presenteerde Roparu Rozen in de RVO-stand op de IPM. Foto: RVO

Vanwege de Brexit kunnen ondernemers geraakt zijn, bijvoorbeeld in de zin van extra gemaakte kosten. Tot en met 31 maart 2023 17.00 uur kunnen ondernemers nog in aanmerking komen voor de compensatieregeling Brexit Adjustment Reserve (BAR).

Een ander onderdeel van BAR is het EU-Handelsprogramma. Hieraan kunnen ondernemers meedoen om andere kansrijke afzetmarkten te ontwikkelen.

Vier bedrijven uit de sector die meedoen aan dit programma, stonden op de afgelopen internationale vakbeurs IPM onder de vlag van RVO: Roparu Rozen, KennisPlants, Molter Vaste Planten en Impulse Plants.

De ondernemers presenteerden hun bedrijven aan het vakpubliek, zoals Patrick Wijnhoven van Roparu Rozen. "Het was leuk om te doen, en onderling raken we zo ook in contact met elkaar; we kenden elkaar eerst niet.” Wijnhoven heeft nieuwe contacten van mogelijke klanten overgehouden aan de IPM-deelname. "Je weet nooit precies wat een vakbeurs oplevert. Gisteren hadden we zelfs Koreanen op ons bedrijf naar aanleiding van de vakbeurs.”

Aanmelden voor het EU-Handelsprogramma kost volgens Wijnhoven niet veel tijd. "We hadden het in 4 uurtjes in orde."

Open voor meerdere ondernemers
Het programma staat open voor meerdere ondernemers uit de sector die geraakt zijn door de Brexit, aldus Frans Kortekaas van RVO. "Op kosten van het programma kunt u dan, zonder verdere verplichtingen, gebruikmaken van alle activiteiten. Zoals ondersteuning in de vorm van advies, training en begeleiding bij het verkennen van nieuwe afzetmarkten."

Ondernemers kunnen gratis deelnemen aan een beursstand zoals op de IPM, of gezamenlijk deelnemen aan een handelsmissie. "We zijn nu bijvoorbeeld bezig om een activiteit op de Baltische staten te organiseren."

Lees hier meer informatie over het EU-Handelsprogramma. U kunt met vragen ook contact opnemen met Frans Kortekaas, frans.kortekaas@rvo.nl.

bron: LTO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.