Charlotte Langerak-Visser over keuze voor Viscon Plant Technology:

"Bedrijven zoeken elkaar op, maar wij hebben eigenlijk alles al zelf in huis"

Tholen - Visser is in 1967 begonnen als automatiseerder van processen in de tuinbouw. “Van daaruit zijn we doorgegroeid naar diverse bedrijven in agro & food die iets doen in de automatisering.” Dat vertelt Charlotte Langerak-Visser, Chief Strategy Officer bij de Viscon Group, vanaf de IPM-beursvloer in Essen.

“Dat heeft heel lang gewerkt, maar nu merken we dat de markt om ons heen snel verandert, met consolidatie en investeerders. Bedrijven zoeken elkaar dus op, maar wij hebben eigenlijk alles al zelf in huis. We willen mensen dus duidelijk gaan maken dat we met Viscon een totaalpakket kunnen aanbieden, echt een turnkey-oplossing.” Dat doet men met een nieuwe naam: Viscon Plant Technology, die vlak voor IPM Essen gepresenteerd werd.

Nieuwe strategie: One Viscon
Intern is toen besloten om naar ‘One Viscon’ te gaan. “Onze missie daarbij is: ‘We envision a world in which people, plants and animals can thrive.’ De nadruk ligt daarbij op thrive, dus interne samenwerking voor meer groeikracht en energie. En ook naar buiten toe, naar de klant, presenteren we dat imago.”

Verder dan automatisering
Automatisering speelt al jaren een belangrijke rol binnen Viscon. Ze zien nu echter dat andere bedrijven op dat gebied ook grote stappen zetten. “Waar wij het verschil kunnen maken, is in het integreren van verschillende oplossingen. Uiteindelijk gaat het niet om automatisering, maar om het helpen van de kweker. En dan zit je op het snijvlak tussen automatisering en plantkennis.”

Plantkennis
Dat proces begon eigenlijk met de samenwerking tussen Viscon en Vitro Plus: ViVi. “Zo zijn we als bedrijf in de weefselkweek beland – en we kwamen er al snel achter dat je daar als automatiseerder niet veel te zoeken hebt, tenzij je de plant echt goed snapt. We hebben toen intern een eigen R&D-team opgebouwd, en we willen onszelf onderscheiden met plantkennis, niet alleen op het gebied van weefselkweek, maar ook hydroponics en vertical farming.”

De hele keten
Het nieuwe Viscon-verhaal gaat dus verder dan alleen automatisering, maar automatisering blijft uiteraard wel een sleutelrol spelen in dat verhaal. “En daarmee kunnen we van zaadje tot eindproduct de hele supply chain bedienen,” besluit Charlotte.

Voor meer informatie:
Viscon Plant Technology
Mijlweg 18
3295 KH ‘s-Gravendeel
+31 (0) 78 673 9898
info@viscon.eu
www.viscon.eu/plant-technology  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.