TrayC uitgebreid met twee modellen

Modiform en Landgard stimuleren recycling van transporttrays. Onder de naam TrayC leveren telers producten aan in trays die gemaakt zijn van uniform polystyreenmateriaal (PS), waardoor recycling een stuk eenvoudiger is geworden. TrayC is nu uitgebreid met twee modellen, de 6-gaats en 8-gaats tray voor de in Italië meest gebruikte 14 cm potten. 

TrayC is een retoursysteem dat Modiform lanceerde in 2021 samen met Landgard in Duitsland. De trays worden gemaakt van 100% gerecycled polystyreen, er komt geen nieuw kunststof aan te pas. Modiform voegt ook geen kleurstof toe. Met TrayC houdt Modiform de transporttrays binnen een circulair systeem. Landgard haalt via een retoursysteem de gebruikte trays terug en sorteert deze voor hergebruik of recycling. Door het uniforme gebruik van een materiaalsoort wordt het recyclingspercentage verhoogd. Het maakt recyclen makkelijker, efficiënter en duurzamer te organiseren. Met de speciaal voor de Italiaanse markt ontworpen trays, wordt er extra duurzaamheidswinst geboekt door de vermindering van transport. Het aantal trays per pallet is verdubbeld vergeleken met de vorige vergelijkbare modellen. Trays uit deze range zijn dus niet zomaar trays: ze vormen een belangrijk onderdeel in een groter circulair systeem.

Samen duurzaam
Modiform heeft met Horizon2025 een ambitie geformuleerd om samen met de hele keten de branche te verduurzamen. John van der Maarel (Sales Director Modiform): “Wij zijn er trots op dat we samen met Landgard deze innovatieve samenwerking zijn gestart en blijven uitbreiden. Het is één van de voorbeelden van samenwerking om met de hele keten onze ambitie Horizon2025 te behalen én de materialenkringloop te sluiten. Met TrayC weten onze klanten zeker dat ze een duurzame keuze maken.”

TrayC-modellen
De nieuw opgenomen trays zijn geschikt voor de potmaat 14 cm en hebben een belading van vijf of zes trays per Deense laag. TrayC wordt met de toevoeging van de nieuwe modellen verder uitgerold in Europa. Kwekers kunnen de TrayC-trays ook voor andere situaties gebruiken. TrayC-modellen zijn herkenbaar aan het TrayC-logo.

Voor meer informatie:
Modiform
Ambachtsweg 15
3831 KA Leusden
Tel.: +31 (0)33 434 31 66
sales@modiform.nl
www.modiform.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.