Berkvens Greenhouse Mobility en Buitendijk Slaman gaan samen

Berkvens Greenhouse Mobility en Buitendijk Slaman gaan intensiever samenwerken en gezamenlijk verder onder de naam Berkvens Greenhouse Mobility.

Buitendijk Slaman is actief in de paprikamarkt met oogst-verwerkingsoplossingen in de verpakkingshal en een assortiment voor complete kaslogistiek. Berkvens Greenhouse Mobility ontwikkelt en produceert ook schaarhoogwerkers, oogstwagens en AGV voor in de kas.

De afgelopen periode is er intensief samengewerkt door beide bedrijven om een compleet nieuw geïntegreerd productassortiment te ontwikkelen. Deze machines worden onder de naam Berkvens Greenhouse Mobility verkocht.

De samenvoeging heeft geen gevolgen voor het personeel. Door de groei van de bedrijven blijven beide bedrijven produceren op beide locaties. In Asten is de fabriek omgebouwd naar assemblagelijnen waar men grote series kan bouwen. De locatie in Bleiswijk richt zich op kleinere series en speciaal bouw.

Arie Meeuwissen: "Door deze stap kunnen we efficiënter produceren en de capaciteit van beide vestigingen maximaal gaan benutten. De komende maanden zullen de laatste machines van het merk Buitendijk Slaman uit de fabriek rollen. Het bedrijf blijft uiteraard de service verzorgen bij bestaande klanten van Buitendijk Slaman.

De komende maanden gaan we voor het merk Berkvens bouwen aan de uitbreiding en verdere professionalisering van het dealernetwerk. Daarnaast worden beide productie locaties uitgebreid met extra personeel om de groei te kunnen realiseren."

Greenhouse Logistics Group
Berkvens Greenhouse Mobility en Taks Handling Systems behoren beiden tot de Greenhouse Logistics Group en opereren beide als zelfstandige merken in de markt. Met een team van inmiddels 140 enthousiaste vakmensen ontwikkelen de bedrijven innovatieve machines en oplossingen voor kas en verpakkingshal automatisering.

Greenhouse Logistics Group richt zich op bedrijven die oplossingen bouwen van een hoge kwaliteit. Dit resulteerde de afgelopen jaren in een forse groei van de bedrijven. Arie Meeuwissen is de drijvende kracht achter deze groeistrategie om 'een leidende partij in de markt te zijn.' Daarom worden vanuit marktvraag nieuwe machines ontwikkeld. Door sterke internationale focus is het bedrijf inmiddels actief in 26 landen. Het doel is een compleet aanbod van machines aan te kunnen bieden voor de inrichting van verpakkingshallen en intern transport in de kas.

“Wij willen blijven groeien, zowel organisch als door strategische overnames”, aldus Arie. "We zijn volledig gefocust op de internationale glastuinbouwmarkt. Door het samenvoegen van beide bedrijven hebben we een nog completer logistiek assortiment voor turn-key nieuwbouwprojecten. Dit is belangrijk om onze internationale groeiambities te realiseren."

Voor meer informatie:
Berkvens Greenhouse Mobility
info@berkvensgm.nl 
www.berkvensgm.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.