Bollenjongens nemen eerste exemplaar magazine De Groene Tulp in ontvangst

Tupenglossy De Groene Tulp werd vrijdag 27 januari 2023 als eerste uitgereikt aan de Bollenjongens. Symbolisch op de 'Dag van de Tulp'. Projectleider Michel Jansen deed de overhandiging en liet weten dat het onderzoek verdergaat met overheidsgeld.In de periode vanaf 2018 tot en met 2022 is binnen het project Groene Tulp door een aantal partijen intensief samengewerkt met als doel: een duurzame teelt, met behoud van kwaliteit en opbrengst. Dit meerjarenproject is nu afgerond en ter gelegenheid daarvan is eenmalig magazine De Groene Tulp uitgebracht. Het eerste exemplaar van magazine De Groene Tulp werd uitgereikt op de Dag van de Tulp aan de Bollenjongens en met reden: het gaat immers om hun toekomst.

Op het gebied van verduurzaming zijn al vóór 2018 grote stappen gezet, die zijn er in de afgelopen jaren gezet en die reis gaat door. Wel is dit een goed moment om te stil te staan bij wat er bereikt is. Zo worden veel minder gewasbeschermingsmiddelen gebruikt, onder meer door effectiever ziekten en plagen op te sporen en gericht te bestrijden.

Een ander voorbeeld: het inzetten van foamcoating om bollen te beschermen. Ook in de inzet van biostimulanten en groene middelen zijn stappen gezet en het inzicht in de werking van de bodem(vruchtbaarheid) is toegenomen. Onderzoek naar verduurzaming is geen vraag meer, maar een gegeven. Zo wordt in Fieldlab bol, in het meerjarenprogramma Vitale Teelt maar ook door bedrijven en toeleveranciers afzonderlijk verder gezocht en ontwikkeld.

Door de algemeen verbindend verklaring die is ingegaan is structureel geld beschikbaar voor onderzoek, deze verklaring loopt tot 2027.

bron: Greenport Duin- en Bollenstreek


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.