Startup brengt techniekkennis olie- en gasindustrie naar geothermie

Boorbedrijf Canopus, dat is gespecialiseerd in directional steel shot drilling-techniek, is onlangs lid geworden van Geothermie Nederland. Het bedrijf is een startup, opgericht in 2019. 

De oprichters hebben jarenlange ervaring met het ontwikkelen en commercialiseren van technologie voor de olie en gasindustrie en zetten dit via Canopus in voor de aardwarmtewinning. Canopus bouwt voort op technologie die door de olie- en gasindustrie op de plank is blijven liggen maar met behulp van een gepatenteerde aanpassing uitermate geschikt lijkt voor het boren van ondergrondse structuren ten behoeve van aardwarmtewinning.''

Diederik Wawoe, verantwoordelijk voor business development bij Canopus Drilling Solutions, geeft bij Geothermie Nederland onder meer antwoord op de volgende vraag:

Wat doet Canopus op het gebied van geothermie?
''Canopus is een boorbedrijf met een unieke propositie. We ontwikkelen en verkopen een techniek voor het gestuurd boren met kleine staalkorrels. Die techniek noemen we directional steel shot drilling. Met directional steel shot drilling kunnen lange horizontale of gekromde gaten veel sneller, goedkoper en nauwkeuriger worden geboord dan met conventionele boortechnologie. Dit kan een gamechanger zijn voor geothermie o.a. omdat daarmee ook warmte uit reservoirs van gemiddelde kwaliteit rendabel onttrokken kunnen worden. De boortechniek kan gebruikt worden voor zowel ondiepe gesloten geothermische warmtewisselaars, diepe productie- en injectieputten en waarschijnlijk ook voor (ultra)diepe gesloten warmtewinningssystemen.''

Bron: Geothermie Nederland

Voor meer informatie:
Canopus Drilling Solutions
dwawoe@canopusdrillingsolutions.com  
www.canopusdrillingsolutions.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.