70 jaar Ridder: "In feite hanteren we nog dezelfde visie als mijn opa"

Ridder stond maandag met een verhaal in de Volkskrant. Het bedrijf jubileert, want het werd in 1953 opgericht. Het gaat in de krant onder meer over de energieontwikkelingen (waarvoor het bedrijf bijvoorbeeld schermen aanbiedt), chips en leveren aan China én de rol van Brigitte Nugteren, operationeel directeur en aandeelhouder als derde generatie van familie Nugteren. Frans Nugteren begon in 1953 met een greppelfrees achter een tractor in Ridderkerk.

Over China zegt Pascal Piepers, directeur van Ridder: "Ons verdienmodel is innovatie en natuurlijk zijn we voorzichtiger met wat we delen en met wie. Het geopolitieke speelveld wordt er niet eenvoudiger op." Ridder heeft een vestiging in China. Zorgen zijn er over chips (de VS wil niet dat Nederland ASML-chipmachines aan China levert).


Brigitte Nugteren, Operational Director bij Ridder

In de krant wordt ook de vraag gesteld of er niet toch sprake is van een spagaat bij Brigitte, aangezien zij zowel directielid als aandeelhouder is. "Het is een bijzondere rolverdeling, waarover we goede afspraken hebben gemaakt", zegt ze er zelf over. Sparren met vader Henri, die het bedrijf 35 jaar leidde met broer Leo, is er nog regelmatig bij. "In feite hanteren we nog dezelfde visie als mijn opa, we proberen altijd in te spelen op de behoefte van de klant."

Lees hier meer in de Volkskrant (€).


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven