DFG participeert in kwekerijen Nini in Kenia en Herburg in Ethiopië

Dutch Flower Group (DFG) zal vanaf 1 januari 2023 deelnemen in de kwekerijen van Nini in Kenia en Herburg in Ethiopië. Met 2.500 medewerkers teelt men op een gezamenlijk oppervlak van 100 ha op jaarbasis ruim 200 miljoen stelen rozen in diverse variëteiten.

Een groot aantal van de retailbedrijven binnen DFG kennen een langdurige samenwerking met beide kwekerijen. Op de locatie in Ethiopië was sinds 2017 al sprake van een exclusieve teelt van rozen voor specifieke retailklanten van DFG. In Kenia werd ook al zeer intensief samengewerkt, ook gericht op teelt van assortiment voor grootschalige retailklanten.

V.l.n.r. op de foto: Philippe Veys (directie Nini Herburg Roses), Jan van Dam (CEO DFG) en Marco van der Burg (directie Nini Herburg Roses). Beeld: Fotomel.nl

Binnen de DFG strategie is dit een stap in het versterken van de gezamenlijke positie in de keten. Jan van Dam, CEO van DFG: “Voor ons is het een logisch vervolg op een langdurige samenwerking, waarbij wij ons op specifieke productgroepen meer verticaal geïntegreerd in de keten zullen positioneren. Dit om het ‘best offer’ voor onze klanten te kunnen bieden.”

Van Dam geeft aan dat vanuit DFG op andere productgroepen bloemen en planten op verschillende manieren reeds wordt samengewerkt; variërend van contractteelt, opzetten van innovatieve projecten tot een meer strategische samenwerking.

Deze participatie in Nini Herburg Roses is een stap naar een meer geïntegreerd partnership, gericht op de retailketens. Philippe Veys en Marco van der Burg, directieleden van Nini Herburg Roses, zijn verheugd met deze stap. Marco van der Burg: “De duurzame relatie die wij met een aantal van de DFG bedrijven reeds hebben opgebouwd zien wij nu geborgd. Keuzes die zijn gemaakt om ons meer dan 10 jaar geleden volledig te richten op het retailkanaal en dat te doen middels intensieve samenwerking met de DFG bedrijven en haar klanten zien wij als de basis om vanuit deze participatie verder samen te kunnen groeien”.

Alle locaties van Nini Herburg zijn gecertificeerd volgens de standaarden uit de Floriculture Sustainability Initiative en kennen een Fairtrade licentie. Daarnaast zijn er diverse lokale maatschappelijke projecten opgezet die door onder meer Fairtrade, de DFG bedrijven en haar retailers worden ondersteund.

bron: DFG


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven