Deze roofmijt uit kweekzakje is niet bang voor een beetje kou

Tholen - Om spint te bestrijden zetten telers roofmijten in. Nu onder meer aardbeientelers ervoor kiezen om kouder te telen, kan het voorkomen dat ongewild de roofmijten minder goed hun werk doen. Door voor roofmijten die beter tegen koude bestand zijn, voorkomen telers problemen. Andree van der Kloet en Meindert van der Wielen van Bioline Agrosciences vertelden erover op de Aardbeiendag.

Een van de producten die zij meenamen naar de beurs was Anderline. Een kweekzakje met daarin de roofmijt Amblyseius andersoni. Deze roofmijt is ook actief bij extremere temperaturen vanaf 6 graden Celsius. De roofmijt komt van nature voor in Nederlandse bomen en struiken.

Sommige andere roofmijten die tegen spint ingezet worden, worden pas echt actief vanaf een graad of veertien, gaven de mannen aan. Nu telers kouder telen, zakt de temperatuur in de kas soms onder die grenswaarde. Op dat moment zou spint zich al kunnen ontwikkelen, zonder dat de plaag in een vroeg stadium door roofmijten wordt bestreden.

Het advies is om Anderline kweekzakjes al vroeg in de teelt uit te zetten. De roofmijt Amblyseius andersoni is geschikt om al vroeg een plaag te onderdrukken. Omdat de roofmijt ook goed bestand is tegen hoge temperaturen en eventueel een lage luchtvochtigheid kan het product ook goed langs de gevels van een kas ingezet worden.

Voor meer informatie:
Bioline Agrosciences
AVanDerKloet@biolineagrosciences.com MVanDerWielen@biolineagrosciences.com  
www.biolineagrosciences.com/ 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.