Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wie helpt oud-frambozenteler met Cattleya-hobby?

Professioneel frambozen telen doet Chris Loncke niet meer, maar hobbymatig is hij nog altijd met tuinbouw actief. Jarenlang teelde Chris met zijn bedrijf Frambofruit frambozen in Loppem. Na het seizoen 2018 is hij 'teler in ruste' geworden. Hierdoor heeft hij meer tijd voor zijn hobby: Cattleya en aanverwanten van het geslacht van orchideeën.

Chris heeft een grote collectie met Cattleya's. "Misschien wel de grootste ter wereld. De oudste planten zijn 'levend plantkundig erfgoed' en zijn van 1859 en tot later."

Voor zijn hobby is de oud-teler nu op zoek naar het 'Handelsblad voor den tuinbouw 1931’. "Het gaat over orchideeën en de bedrijven zijn Barendsen uit Aalsmeer, De Morgenster uit Den Haag, JJ Van Cruyningen te Haarlem en Bongaards te Dieren."

Wie Chris kan helpen of misschien zelfs het blad beschikbaar heeft of wil stellen aan de oud-teler, kan zich melden op dit adres: chris@frambofruit.be