Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

PAR+-coating verder op eigen benen: "2023 jaar van versnelde groei"

De door Physee ontwikkelde Par+-coating voor op kassen zal verder ontwikkeld gaan worden door Fotoniq. Dat is een spin-off van Physee. 

Tijdens de eerste kritieke jaren van ontwikkeling van de inmiddels gepatenteerde technologie kon het product groeien onder de vleugels van Physee, dat ook in de utiliteit actief is met coatings. "Nu we een aanzienlijke tractie in de markt hebben bereikt, is het tijd om onze eigen vleugels uit te slaan en verder te gaan als het zelfstandige bedrijf", deelt men.


Aanbrengen PAR+-coating

In 2021 en 2022 werden pilots gedraaid. Kwekerij van Boxel (600 m2) en Firma Verkade (900 m2) maken sinds juli 2022 al kennis met de coating op hun kassen met komkommers en tomaten. Over een periode van 40 weken, tot eind juli 2023, werken de partijen samen in een pilot. Voor 2023 is de coating beschikbaar voor 10 telers, zo werd afgelopen najaar bekend. Fotoniq wil van 2023 een jaar van versnelde groei maken. 

Fotoniq dankt Koppert Cress en Bosch Growers als innovatieve telers die al vanaf het begin met het bedrijf hebben samengewerkt. Het bedrijf wil die samenwerking voortzetten, ook na deze zelfstandigheidsstap.

Voor meer informatie:
Fotoniq
Ampèreweg 14
2627 BG Delft
parplus@physee.eu 
www.fotoniq.com 

Publicatiedatum: