Melle Kruisdijk nieuwe CEO Dalsem

Melle Kruisdijk is benoemd tot de nieuwe Chief Executive
Officer van Dalsem. Jan Pieter Dalsem treedt af als algemeen directeur en wordt Senior Advisor binnen Cofra. De investeringspartij nam een jaar geleden de kassenbouwer uit Den Hoorn over. Kruisdijk wordt CEO met ingang van 1 februari 2023.

De kassenbouwer, opgericht in 1932, heeft in meer dan vijftig landen grootschalige kasprojecten gerealiseerd. 


Melle Kruisdijk

David Levin, Executive Chair of Sustainable Food bij Cofra Holding: “Het doet mij enorm veel genoegen om Melle bij Cofra te verwelkomen als CEO van Dalsem. Gecontroleerde duurzame tuinbouw is van essentieel belang willen we de komende decennia in de wereldwijde voedselbehoefte kunnen voorzien. Melle heeft precies dezelfde benadering als Cofra als het gaat om verantwoord ondernemen en het tevreden stellen van klanten. Hij brengt een schat aan ervaring met zich mee op het gebied van techniek, energie-oplossingen, verandermanagement en leiderschap en is daarom de juiste persoon om de activiteiten van Dalsem op te schalen en tegelijk te verduurzamen."

Namens Cofra bedankt men Jan Pieter voor 'het succesvol uitbouwen van Dalsem tot het ‘engineering powerhouse’ dat het vandaag is en tot een uitzonderlijk familiebedrijf.' Levin: "Hij heeft Dalsem geleid door een periode van ongekende groei en verandering, en heeft van de onderneming een toonaangevende mondiale speler gemaakt in gecontroleerde duurzame tuinbouw. Ik ben blij dat wij gebruik kunnen blijven maken van zijn deskundig advies als Senior Advisor nu Melle en zijn team Dalsem gaan positioneren voor de volgende groeifase.”

Dalsemkas in de VS

De aanstaande CEO van Dalsem zegt: “Ik vind het geweldig om te komen werken bij Dalsem, dat een wereldwijde reputatie heeft opgebouwd als betrouwbare partner in gecontroleerde duurzame tuinbouw. Gezien de klimaatcrisis en de almaar groeiende wereldbevolking ben ik ervan overtuigd dat de wereld meer hightech kassen nodig heeft – die nog duurzamer zijn – om een betrouwbare voedselproductie te verzekeren. Ik kijk ernaar uit om met de teams van Dalsem en COFRA samen te werken om de onderneming verder op te schalen, vooral in de VS en Europa, terwijl we ons inzetten om te innoveren en duurzamere kassen te produceren.”


Jan Pieter Dalsem

Jan Pieter Dalsem, de huidige algemeen directeur van Dalsem: “Het was een ongelooflijk voorrecht om Dalsem samen met zo veel getalenteerde collega’s door 30 jaar internationale groei te leiden. Ik wil graag onze klanten in de VS, Europa en andere delen van de wereld bedanken voor hun steun, en ik ben ervan overtuigd dat Dalsem onder leiding van Melle succes na succes zal behalen.”

Voor meer informatie:
Dalsem
+31 (0) 15 2695800
info@dalsem.nl
www.dalsem.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven