Concept Beautanic Lifestyle van MDK verovert tuincentra in binnen- en buitenland

Tholen - Het concept Beautanic Lifestyle van MDK Flowers & Greens is inmiddels te vinden bij meer dan 80 tuincentra in Nederland, België, Engeland en Duitsland, en aan de interesse te zien is het plafond nog lang niet bereikt. Op de IPM Essen volgende week wordt het concept, dat enkele jaren geleden reeds gelanceerd werd, maar in de tussentijd steeds populairder is geworden en met steeds weer nieuwe planten is uitgebreid, in de schijnwerpers gezet.


Presentatie van het concept in een tuincentrum

Het concept is in een aantal opzichten uniek te noemen. Alle planten, van zaadje of stek tot grote planten, produceert men zelf op de kwekerij in Ghana. Hierdoor heeft de kweker de kwaliteit geheel in eigen hand, en kan men de prijzen betaalbaar houden in vergelijking met zgn potgrond planten. Kenmerkend is verder dat alle planten in een speciale hydropot staan met watermeter en waterreservoir.


Een medewerker op de kwekerij in Ghana

“We ontvangen positieve reacties terug van tuincentra die net zijn gestart met het concept”, zo laat Jamie Duijnisveld, marketing- en communicatiemanager bij MDK, weten. “Bijvoorbeeld deze, van een tuincentrum uit het VK: “We have only just received the plants and display and have already sold 9 large plants, 9 pots of super food, 3 bags of lava rock granules and 2 pots. We are very excited by this response.” Daarnaast nemen tuincentra steeds vaker met ons contact op, doordat ze het concept bij een ander tuincentrum hebben gezien. Op basis hiervan schatten wij in dat we op de beurs in Essen nog een hoop tuincentra en interieurbeplanters doe ons nog niet kennen blij kunnen maken met het Beautanic Lifestyle concept.”


Een plant in een hydropot met watermeter en waterreservoir 

Tot slot nog een leuk weetje: Wageningen University & Research heeft onlangs voor de kweker onderzocht wat het effect is van het gebruik van vulkaankorrels in de teelt. Doordat de planten op vulkaankorrels groeien is er 92% minder CO2-uitstoot dan planten die op potgrond worden geteeld.

MDK Flowers & Greens is op de IPM Essen te vinden in hal 6, stand 6J41.

Voor meer informatie:
MDK Flowers & Greens
Zwethlaan 18
2675 LB Honselersdijk
T: +31 (0)174 630615
marketing@mdk.nl
www.mdk.nl
www.beautanic.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven