"Het is belangrijk om onze telers persoonlijk te ontmoeten"

Harley Eskelund van Roses Forever bezoekt teler in Maleisië

Al meer dan 20 jaar is Roses Forever actief in Azië. In de loop van de tijd hebben zij hun aanwezigheid in verschillende landen uitgebreid. Ze bezoeken hun telers vaak. Zo keerde Harley Eskelund onlangs terug van een reis naar Maleisië, waar hij een teler bezocht om ervaringen uit te wisselen over zowel de teelt als de mogelijke bouw van nieuwe kassen. "Hen persoonlijk ontmoeten is heel belangrijk. We bezoeken een nieuwe teler altijd vóór we de licentieovereenkomst tekenen en daarna beginnen we met het leveren van de stekken en delen we alle knowhow." 


In de kas van mevr. en dhr. Wong in Maleisië

Uitbreiding in Azië
Roses Forever is 22 jaar geleden begonnen met het leveren van stekken in Japan, 8 jaar later in Maleisië en Korea, 2 jaar later in China en 4 jaar geleden zijn ze begonnen met het sturen van stekken naar telers in Vietnam. In China en Maleisië zijn de Love Forever-potrozen het meest succesvol, terwijl men in Japan de voorkeur geeft aan de Infinity-potrozen. 


Hoogwaardige Maleisische Love Forever-rozen. Geselecteerde serie voor China & Maleisië. 

"De Love Forever-potrozen zijn zo succesvol in China en Maleisië vanwege hun sterke kleuren, de korte kweektijd en het feit dat ze gemakkelijk te kweken zijn als je de 'Growers Manual' hebt ontvangen na een bezoek aan onze veredelingslocatie in Denemarken," zegt Rosa Eskelund van Roses Forever en veredelaar van deze lijn. "In Japan daarentegen," vervolgt ze, "geven ze de voorkeur aan de Infinity-rozen, omdat die echt opvallen in vergelijking met de gewone potroos. In dit land houden ze van de pastelkleuren in deze lijn en de extra lange houdbaarheid. Het is meer een luxe product, nog steeds gemakkelijk te kweken en heeft een productietijd van slechts 9-10 weken."


Infinity-serie

Persoonlijk contact
Persoonlijk contact is belangrijk, legt Harley uit. "Hetzij op hun locatie, hetzij in onze teeltfaciliteit in Denemarken, hetzij op een beurs. Bij een bezoek aan een teler bespreken we altijd de teelttechnieken. Er zijn altijd nieuwe kleine veranderingen, die de winst van de teler kunnen verhogen. Ook worden nieuwe variëteiten getoond en wisselen we ervaringen uit."


Een van onze eerste ontmoetingen met de Maleisische teler.

Grote uitbreiding in China
De vraag gaat op en neer in Azië, maar in China heeft een teler net zijn productie verdubbeld, legt Harley uit. "Covid maakte de productie moeilijk voor de Chinezen, maar nu wordt alles weer normaal. Ik kan niet wachten om weer naar China te gaan, want het land was nog niet open. Gelukkig zien we hen en meer van onze Aziatische telers op de IPM Essen." 


Harley in Maleisië

IPM Essen
De IPM Essen vindt plaats van 24-27 januari in Essen, Duitsland. Roses Forever heeft een stand in Hal 1 C.36.


Love Forever-rozen

Voor meer informatie
Roses Forever
Rosa Eskelund
Tel.: +45 51 57 19 90
Re@roses-forever.com 
www.roses-forever.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven