Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Piet Schreurs, oprichter van Schreurs Holland, overleden

Piet Schreurs is op 12 januari 2023 overleden. Hij is 85 jaar geworden. Piet was een icoon in de gerbera’s. In 1960 richtte hij zijn groentekwekerij op in Amsterdam, een paar jaar later stapte hij over naar de bloementeelt. In eerste instantie begon hij met gerberateelt uit zaad, maar daarna startte hij met veredeling en vermeerdering van gerbera’s. Hierin is hij een van de pioniers geweest. Om aan de groeiende, wereldwijde vraag naar gerbera planten te voldoen, heeft hij de samenwerking Schreurs & Co Export opgezet.

Vele ontwikkelingen volgden, van de verhuizing naar De Kwakel, tot de start van rozenveredeling. Hij heeft Schreurs opgericht en uitgebouwd tot een prachtig en bloeiend bedrijf, dat nu onder leiding van zijn zoon Peter Schreurs doorgroeit. Piet is ook na zijn werkzame leven altijd zeer betrokken geweest bij het bedrijf.  

Piet wordt herinnerd als een inspirator met een innemende, warme persoonlijkheid. Altijd in voor een praatje, hij was een echt mensenmens. Hij was betekenisvol voor de bloemensector, maar in het bijzonder voor zijn werknemers.

Publicatiedatum: