Piet Schreurs, oprichter van Schreurs Holland, overleden

Piet Schreurs is op 12 januari 2023 overleden. Hij is 85 jaar geworden. Piet was een icoon in de gerbera’s. In 1960 richtte hij zijn groentekwekerij op in Amsterdam, een paar jaar later stapte hij over naar de bloementeelt. In eerste instantie begon hij met gerberateelt uit zaad, maar daarna startte hij met veredeling en vermeerdering van gerbera’s. Hierin is hij een van de pioniers geweest. Om aan de groeiende, wereldwijde vraag naar gerbera planten te voldoen, heeft hij de samenwerking Schreurs & Co Export opgezet.

Vele ontwikkelingen volgden, van de verhuizing naar De Kwakel, tot de start van rozenveredeling. Hij heeft Schreurs opgericht en uitgebouwd tot een prachtig en bloeiend bedrijf, dat nu onder leiding van zijn zoon Peter Schreurs doorgroeit. Piet is ook na zijn werkzame leven altijd zeer betrokken geweest bij het bedrijf.  

Piet wordt herinnerd als een inspirator met een innemende, warme persoonlijkheid. Altijd in voor een praatje, hij was een echt mensenmens. Hij was betekenisvol voor de bloemensector, maar in het bijzonder voor zijn werknemers.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven