Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Crisisupdate: TTF-gasprijs duikt tot onder de 60 €/MWh

Een nieuwe week opende vanochtend met een stevige daling van de gasprijs met zo'n negen procent. Daarmee lag de gasprijs maandagochtend onder de 60 euro per megawattuur op de Title Transfer Facility. De elektriciteitsprijs stijgt een flink stuk, zoals al aangekondigd. In deze crisisupdate zetten we de energie-ontwikkelingen weer op een rijtje.


De TTF-gasprijs voor februari 2023 t/m 13 januari. Maandagochtend 16 januari ligt de gasprijs opnieuw onder de 59 euro per megawattuur. Vrijdag sloot de gasprijs af op 64 euro. Klik hier voor actuele cijfers.

De TTF day ahead-daggasprijs ligt gelijk aan de februaricontractprijs. De contractprijs voor na februari ligt maandagochtend nog wel boven de 60 euro. Vanaf de zomermaanden is er slechts sprake van een prijsdaling van zo'n twee procent.

De APX day ahead-elektriciteitsprijs stijgt van zondag op maandag naar ruim 133 euro voor de basisuren. De piekuren doen ruim 162 euro per megawattuur. De BELPEX-prijzen liggen op 136 en 162 euro.

Bij BNR komen we het bericht tegen dat er voor de kust van Egypte een groot gasveld is gevonden. Het Italiaanse gasbedrijf Enil zegt dat het gas met al aanwezige installaties van het bedrijf te winnen is. Qatar, een land met veel fossiele brandstoffen in de grond, voorspelt ondertussen 'nog jaren wild schommelende gasprijzen'. Ook hierover publiceert BNR