Jaarplan Glastuinbouw Nederland 2023

Na een turbulent jaar verwacht Glastuinbouw Nederland dat ook in 2023 de energiecrisis de sector blijft beheersen. Glastuinbouw Nederland zet zich daarom dit jaar weer maximaal in om de sector zo goed mogelijk door deze crisis heen te loodsen.

Het jaarplan 2023 bevat op hoofdlijnen de speerpunten van Glastuinbouw Nederland. Het geeft per team inzicht in de ambities en op welke aspecten de focus in 2023 ligt.

Ondernemers toonden de afgelopen tijd hun veerkracht ondanks de voor velen weerbarstige omstandigheden. Er werd volop geïnvesteerd in LED-belichting en andere besparings- en verduurzamings-technologieën. Dankzij het tekenen van het Convenant Energietransitie 2021-2030 kan de glastuinbouwsector onder andere doorgaan met het programma Kas als Energiebron om de energietransitie voort te zetten. In 2023 worden hiervoor de kaders en randvoorwaarden verder uitgewerkt.

De Europese regelgeving heeft ook steeds meer impact op de Nederlandse glastuinbouwsector. Vandaar dat Glastuinbouw Nederland werkt aan meer zichtbaarheid binnen het lobbycircuit in Brussel. Het is voor de toekomst van belang dat de Nederlandse glastuinbouw daar wordt gezien als een circulaire sector, die sterk kan bijdragen aan het behalen van verschillende doelen van de Europese Green Deal en bovendien een belangrijke bijdrage levert aan de gezondheid en het geluk van burgers in heel Europa.

Ook de ondernemer zelf is hierin een belangrijke speler. "Als ambassadeur van de Nederlandse glastuinbouwsector is het van groot belang dat u uw rol pakt en in gesprek gaat met uw omgeving. Of u nu een klas schoolkinderen ontvangt, uw buren tijdens Burendag of een wethouder of ambtenaar van de gemeente. Het is van groot belang dat u de meerwaarde van de glastuinbouw voor de samenleving op allerlei plaatsen en bij diverse doelgroepen onder de aandacht brengt."

Om ondernemers op weg te helpen, werkt Glastuinbouw Nederland aan de Toolkit Gezondheid & Geluk, die dit voorjaar wordt gelanceerd.

Bron: Glastuinbouw Nederland 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven