Dalat Hasfarm Vietnam happy met platform Mprise Agriware

Dalat Hasfarm uit Da Lat, Vietnam, produceert een breed assortiment snijbloemen, potplanten en jonge planten. In 2019 ging het snelgroeiende bedrijf – naar eigen zeggen is het de grootste bloemenproducent van Azie - een samenwerking aan met Mprise Agriware, om al hun processen en planningsactiviteiten te kunnen combineren in één flexibel platform. De softwareleverancier vroeg Aad Gordijn, CEO van Hasfarm Holdings, naar zijn ervaringen en bevindingen.

Stad van de Eeuwige Lente
Da Lat heeft als bijnaam ‘Stad van de Eeuwige Lente’, vanwege het subtropisch hooglandklimaat. De temperatuur is gematigd ten opzichte van de rest van Vietnam en bijna het hele jaar hangt er mist in de valleien, wat de omgeving uiterst geschikt maakt voor landbouw. Niet verwonderlijk dus, dat juist hier Dalat Hasfarm werd opgericht in 1994. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een bedrijf met een totale kasoppervlakte van 250 hectare, 5.000 werknemers en vestigingen in Japan, China en Indonesië. Dit maakt de Hasfarm Group de grootste bloemenproducent in de regio Azië-Pacific.

Innovatie is de sleutel tot succes
“In Vietnam heeft Dalat Hasfarm meer dan 24 bloemenwinkels, bloemenstands in meer dan 200 supermarkten en 4 groothandelsdistributiecentra in de grote steden,” vertelt Aad. “Innovatie en de introductie van nieuwe soorten is de sleutel tot ons succes en we testen ongeveer 500 nieuwe soorten per jaar van bekende kwekers over de hele wereld.”

Dalat Hasfarm gelooft in hightech oplossingen en is altijd op zoek naar innovatieve en duurzame manieren om kwalitatief hoogstaande planten te kweken. De bloemen hebben een uitstekende kwaliteit en vaasleven dankzij professioneel management, state of the art kassen en een geïntegreerde Cold Chain.

Agriware 365 flexibel platform
Hoe begon de samenwerking met Mprise Agriware? “We klopten bij Agriware aan omdat onze bestaande planningstools verouderd waren en sommige processen nog steeds met Excel werden uitgevoerd. We wilden onze planningsactiviteiten combineren in één flexibel platform. Een groot voordeel van Agriware is de ‘achterwaartse planning’. We beginnen met de verkoopprognose en de software helpt ons bij het berekenen van de benodigde ruimte voor moederplanten, plantdata van snijbloemen en potplanten, ruimteverdeling en oogstdata. Ook krijgen we realtime voorraadupdates en informatie over onze productieprestaties.”

Oude bekende
Het kan in het begin lastig zijn voor werknemers als een bedrijf ineens met een nieuw systeem gaat werken. Hoe ging dit bij Dalat Hasfarm?

“We gebruikten al Microsoft Dynamics als ERP-systeem en Agriware is op hetzelfde platform gebouwd. Dat gaf ons een groot voordeel,” vertelt Aad. “Zodra de applicatie klaar was voor implementatie, organiseerden onze key users aangepaste trainingen voor het team. Het programma is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te begrijpen.”

Positief over de toekomst
“We begonnen het project in juli 2019 en vanwege de pandemie moest de ondersteuning online gebeuren”, blikt Aad terug op de samenwerking. “Dit en de tijdsverschillen maakten het uitdagend, maar uiteindelijk is het goed gekomen.”

Op de vraag hoe hij de toekomst ziet, antwoordt hij: “Wij zijn positief over de toekomst. De bloemenconsumptie in Azië zal blijven groeien en wij ook. Een professionele planningstool als Agriware 365 helpt ons om in de toekomst verder uit te breiden.”

Voor meer informatie:
Mprise Agriware
Newtonstraat 2
3902 HP Veenendaal
T: +31 318 508810
agriware@mprise.nl
www.Mprise-agriware.nl


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven