OptiBoost start samenwerking met One Flora Group

OptiBoost is een samenwerking aangegaan met One Flora Group in Nederland. In 2023 worden commerciële testen gedaan met OptiBoost voor de behandeling van snijbloemen voor de eindklanten van het bedrijf. Daarnaast opent OptiBoost naast de faciliteiten van One Flora Group in Aalsmeer een testcentrum met vaaslevenruimte.

One Flora Group, een van de grootste bedrijven in de bloemenindustrie, gaat een OptiBoost-systeem installeren voor de behandeling van snijbloemen in Aalsmeer, Nederland. In eerste instantie zullen commerciële testen worden uitgevoerd met geselecteerde klanten in de detailhandel.

"We zien veel potentie in de samenwerking met One Flora Group, we delen veel waarden op het gebied van duurzaamheid en technologische ontwikkeling en zien zeer goede ontwikkelingsmogelijkheden. Dat we ons vestigen met een aanwezigheid in Aalsmeer en Nederland is ook een belangrijke strategische stap", zegt Thomas Lundqvist, CEO, OptiCept-technologieën.

One Flora Group is in zijn huidige vorm ontstaan in 2022 door een fusie van Groenland en L&M Group. De groep bestaat uit 16 bedrijven die de gehele keten bestrijken van teler, distributie, logistiek, groothandel en retail. In totaal worden er jaarlijks 1,6 miljard snijbloemen en 26 miljoen planten gekweekt en had het in 2022 een omzet van 400 miljoen euro.

“We geloven sterk in samenwerking en samen groeien. De ambitie van One Flora Group is om de sierteelt naar een hoger niveau te tillen en wij geloven dat deze samenwerking weer een stap in de goede richting kan zijn. We zijn verheugd om met OptiBoost samen te werken en te onderzoeken wat we kunnen bereiken om de kwaliteit en duurzaamheid te verbeteren. Het kan heel interessant zijn voor zowel onze retailklanten als voor onze gerelateerde bloemenleveranciers”, zegt Sven Aertssen, One Flora Group

Aalsmeer is het centrum van de Europese bloemenhandel met veel van 's werelds toonaangevende spelers ter plaatse. Naast behandelingen voor One Flora Group zullen de OptiBoost-unit en vaaslevenruimte ook dienst doen bij een testcentrum voor andere potentiële klanten.

Over OptiBoost
OptiBoost is een technologie ontwikkeld door OptiCept Technologies in samenwerking met Syngenta en Prebona. Samen bieden we een baanbrekende technologie voor de bloemenindustrie om de kwaliteit te verhogen, de duurzaamheid te vergroten en de bedrijfsvoering te verbeteren.

Voor meer informatie:
OptiBoost
Paul Poelstra
Tel: +31 (0)6 21246218
paul.poelstra@optiboost.se
www.optiboost.se


One Flora Group

Sven Aertssen
Tel.: +31 (0)6 53 88 49 23
s.aertssen@onefloragroup.com
www.onefloragroup.com/nl/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven