"een uit de hand gelopen pietentocht"

Tuinbouwfietsers zamelen geld in voor goede doel

Al een aantal jaar wordt er onder de wielrenners en mountainbikers in het Westland een pietentocht georganiseerd. Ieder jaar worden het er meer en ieder jaar is het de beurt aan een ander. Na een jaar vertraging wegens coronamaatregelen, was het dit jaar de beurt aan Wim van der Voort en Wil Bakker.

“Eén van de fietsgroepen is hiermee begonnen. Weliswaar met hun eigen groepje, waar er steeds meer bij aansloten. Wij zijn later ook met onze groep aangehaakt waar we op zondagochtend geschminkt gingen fietsen en daarna gezamenlijk een biertje dronken. In de loop der jaren is deze groep steeds groter geworden. De groep bestaat grotendeels uit tuinders of mensen uit deze branche.’’

Op zondag 27 november vertrok er een groep van 130 fietsers vanaf het bedrijfspand van TST aan de Vlotlaan in Monster. Een tocht van ruim 50 km werd er afgelegd. Tussendoor waren er stops bij onder meer Spuitbedrijf R. van der Horst in Poeldijk en Garagebedrijf van Ooijen in Wateringen. Hier stonden warme broodjes en drankjes klaar. Na afloop werd er onder het genot van een biertje en een broodje een nieuwe organisator voor de volgende editie aangewezen.

Tijdens de borrel gaat er altijd een pet rond waarbij iedereen een kleine bijdrage kan geven. Wim en Wil kwamen op het idee om deze bijdrage te doneren aan Gezinshuis Mi Casa Su Casa. Dit gezinshuis is ontstaan na jarenlange ervaring als pleeggezin in de crisisopvang. In de afgelopen vijftien jaar hebben 32 kinderen de zorg van Willem en Monique gekregen. Na 15 jaar gaat de opvang heel goed, alleen barste hun rijtjeshuis uit z’n voegen. Op dit moment zijn ze dan ook bezig met de bouw van een nieuw gezinshuis in de Heenweg. In dit nieuwe gezinshuis komen 13 slaapkamers.

TST, dat het bericht instuurt, staat ook nog even stil bij het pensioen van Wim. TST wenst hem het allerbeste toe.

Voor meer informatie:
TST
Vlotlaan 176
2681 TV Monster
+31 (0) 174 28 06 46
info@t-s-t.nl 
www.totaalservicetuinbouw.nl/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven