Stora Enso rondt acquisitie van De Jong Packaging Group af

Stora Enso heeft de acquisitie afgerond van de Nederlandse De Jong Packaging Group, één van de grootste golfkartonproducenten in de Benelux. De in september 2022 aangekondigde acquisitie, met een waarde van ca. 1.020 miljoen euro, werd vrijdag afgerond na verkrijging van de benodigde vergunningen en het raadplegen van de werknemers.


Henk de Jong en David Ekberg

De acquisitie zal Stora Enso’s positie op de Europese verpakkings-markten aanzienlijk versterken en toegang bieden tot de golfkarton-markt in Nederland, België, Duitsland en Groot-Brittannië. Met de acquisitie zal Stora Enso’s divisie Packaging Solutions de productiecapaciteit voor golfkarton uitbreiden met ca. 1.200 miljoen m2 tot meer dan 2.000 miljoen m2, waaronder de lopende uitbreidingsprojecten van De Jong Packaging Group. De omzet van De Jong Packaging Group in 2022 wordt geschat op ca. 1 miljard euro. Haar productportefeuille en geografische aanwezigheid zijn een goede aanvulling en versterken Stora Enso’s aanbod, met name op het gebied van versproducten, e-commerce en industriële verpakkingen.

“Ik ben blij De Jong Packaging Group officieel te mogen verwelkomen als onderdeel van Stora Enso. Deze acquisitie verbetert Stora Enso’s strategische ontwikkeling door de omzetgroei te versnellen en ons marktaandeel in hernieuwbare verpakkingen in Europa uit te breiden”, zegt Annica Bresky, President en CEO bij Stora Enso.

Voor meer informatie:
De Jong Verpakking
+31 (0)186 573 990
info@dejongverpakking.com    
www.dejongverpakking.com/nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven